Ισόπαλο 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τη Λαμία στο AEL FC ARENA με τον Ντέλετιτς να ανοίγει το σκορ για τους «βυσσινί» στο 74′ και δέκα λεπτά αργότερα ο Πόντλογκαρ έφερε το ματς στα ίσα.

Η ΑΕΛ προβλημάτισε σήμερα με την απόδοση της σε ένα κακής ποιότητας παιχνίδι με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και λιγοστές φάσεις απέναντι από τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι χρειάζεται να ανασυνταχθούν και να δουλέψουν περισσότερο στη κυκλοφορία μπάλας όπου παρατηρήθηκαν αρκετά λάθη σήμερα τα οποία οδηγούσαν σε κόντρα επιθέσεις. Στα θετικά οι τοποθετήσεις των αμυντικών όπου υπήρξε βελτίωση και η πίεση ψηλά όμως η συνολική εικόνα της ομάδας και ο ρυθμός της ήταν προβληματικός.

Αρκετά καλή γι’ αυτό το σημείο της προετοιμασίας στο οποίο βρισκόμαστε, η Λαμία, που έχει στηριχθεί φέτος στην εμπειρία αρκετών παικτών της.

Ξεκίνημα με ευκαιρία αλλά χωρίς συνέχεια

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο δεύτερο λεπτό είχε ευκαιρία όταν ο Ντοντό από αριστερά έκανε συρτή σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Ντέλετιτς τσίμπησε τη μπάλα όμως ο Πίτκας ανέδρασε ενστικτωδώς διώχνοντας της μπάλα σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα η Λαμία ισορρόπησε το ματς και άρχισε να απειλεί προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 20΄έγινε το 1-2 από τον Βασιλαντωνόπουλο και τον Βουό, ο Έλληνας χαφ έκανε τη σέντρα και ο Μπουλούλης από την μικρή περιοχή αστόχησε με τον Μπόζοβιτς να μην ανησυχεί μιας και το τελείωμα ήταν κακό.

Το θετικό για την ΑΕΛ στο πρώτο μισάωρο ήταν ο ρυθμός της πίεσης ψηλά με τον Ντοντό στην κορυφή να κλέβει μπάλες από τον Ασίγκμπα και τον Όμο σε δύο περιπτώσεις όμως η ΑΕΛ δεν εκμεταλλεύτηκε καλά αυτές τις δύο στιγμές. Παρόλα αυτά υπήρξαν αρκετά θέματα στο άξονα με τους «βυσσινί» να κάνουν πολλές λάθος πάσες.

Παράπονα για την διαιτησία υπήρξαν από τους φιλάθλους της ΑΕΛ σε πολλές περιπτώσεις στο σημερινό φιλικό με τη Λαμία. Η αφορμή ήταν η φάση του 29′ όταν κάρτα είδε ο Φατιόν για διαμαρτυρία, σε φάουλ που έκανε ο Ντοντό, ενώ στη συνέχεια ακόμη και ο Πάους ζήτησε το λόγο στον τέταρτο Λεωνίδα για τις αποφάσεις για μία φάση που δεν παίχτηκε το πλεονέκτημα υπέρ της ΑΕΛ αλλά και για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ντοντό.

Δύο καλές στιγμές έχασε η Λαμία στο 30′ και στο 37′. Για την πρώτη φάση που αναφέρουμε μετά από λάθος διώξιμο από τον Γουάλας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βουό έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ. Στην δεύτερη ο Ακόστα με κάθετη βρήκε τον Μπουλούλη, ο τελευταίος έσπασε τη μπάλα με τη μία στον Βουό, αλλά ο Ζίζιτς με ένα εκπληκτικό τάκλιν κατάφερε να καθαρίσει τη φάση, ενώ ο επιθετικό στη Λαμία τραυματίστηκε στη προσπάθειά του να σουτάρει. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς σε αυτό το διάστημα και απείλησαν την εστία των «βυσσινί» με κοινό παρονομαστή σε αυτές τις φάσεις να είναι τα λάθη που προήλθαν στην προσπάθεια κυκλοφορία της μπάλας και την σωστή ανάπτυξη της Λαμίας στην… κόντρα.

Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο 5άλεπτο. Στο 41′ η έμπνευση του Ναζλίδη να κρεμάσει από το κέντρο του γηπέδου τον Πίτκα δεν είχε επιτυχία ενώ στο 43′ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα και αριστερά, ο Φάρκας πήρε τη κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο

Με τα ίδια πρόσωπα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ με τον Αντρέ  Πάους να μην αλλάζει κάτι στην εντεκάδα του ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές φρέσκαρε την ομάδα του.

Δύο γκολ στη συνέχεια

Η Λαμία έχασε μία καλή στιγμή στο 68′ όταν ο Φράγγος έφτασε μέχρι την περιοχή της ΑΕΛ, δοκίμασε το σουτ και ο Ζίζιτς με τον Μπόζοβιτς έδιωξαν σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 74′. Ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έσπασε τη μπάλα έξω στον Κρητικό, που αν και είχε χώρο για το σουτ, επέλεξε πανέξυπνα με κάθετη πάσα να βρει μέσα στην περιοχή τον Ντέλετιτς που πέρασε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε για το 1-0.

Η Λαμία ισοφάρισε στο 84′. Ο Τσέλιος έκοψε στα δύο την άμυνα της ΑΕΛ με κάθετη πάσα και βρήκε τον Πόντλογκαρ ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Μπόζοβιτς και έκανε το 1-1.

Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι στο σκορ με τις δύο ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο ισόπαλες έχοντας βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Αναστασόπουλος (83′ Αγρόδημος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Ντοντό (69′ Κρητικός), Κρίζμαν (84′ Καλύβας), Ναζλίδης (76′ Περόνε).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας (46′ Παπαδόπουλος), Αναστασιάδης (46′ Κουκόλης), Παντελιάδης (46′ Παπαργυρίου), Ασίγκμπα, Κουτρομάνος (46′ Πόντλογκαρ), Όμο (77′ Πατσαρούχας), Μπλάζιτς(59′ Τσούκαλος), Ακόστα (72′ Τσέλιος), Μπουλούλης(46′ Καραγιάννης), Βασιλαντωνόπουλος (83′ Μανιάς), Βουό (59′ Φράγκος)

Διαιτητές: Γρατσάνης, Τίκας, Κωτούλας

ΠΗΓΗ: sportlarissa.gr - Γιώργος Σιώχας