Η ΑΕΛ φοβήθηκε τον αντίπαλο της στο δεύτερο ημίχρονο και αν και προηγήθηκε με τέρμα του Κοέφ στο 13′, ήρθε το αυτογκόλ του Γκόλια στο 82′ (μετά από προσπάθεια του Ιωαννίδη) για το 1-1 με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «βυσσινί» έμειναν στο… πρώτο γκολ που ήρθε στην πρώτη τους τελική προσπάθεια και στην συνέχεια οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα δίνοντας χώρο στον… ακίνδυνο Λεβαδειακό που τελικά βρήκε το τέρμα σε ένα από τα πολλά γεμίσματα στο παιχνίδι.

Παιχνίδι με πολλές δυνατές μονομαχίες, με την ΠΑΕ να βγάζει 4 (!) ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά!

Έτσι έπαιξαν…

Μία έμπνευση που φαίνεται να βγήκε στον Φέστα ήταν το 4-3-3 με παίκτες να αγωνίζεται σε θέσεις που δεν τους είχαμε συνηθίσει. Ο Κρίστινσον στο τέρμα, στα αριστερά τοποθετήθηκε ο Νίκος Καρανίκας και ως δεξί μπακ ο Γρομητσάρης με δίδυμο στην άμυνα τους Ζίζιτς και Μόρα. Στον άξονα έπαιξαν οι Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς και Κόεφ ενώ η τριπλέτα στην επίθεση αποτελούνταν από τους Πίτι, Ντέλετιτς και Μπαργκάν.

Για τον Λεβαδειακό ο Επασί στο τέρμα, οι Ζησόπουλος και Αντιλέχου στο κέντρο της άμυνας, στα αριστερά ο Παντελιάδης και στα δεξιά ο Τσαμπούρης. Στον άξονα οι Μητρόπουλος και Καραχάλιος, στα πλάγια οι Σαβαντογκό και Μανγκά και ως επιτελικός μέσος ο Στανόγεβιτς πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι.

Γκολ στην πρώτη φάση

Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές μπαλιές, η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο ματς. Συγκεκριμένα στο 13′.

Ο Πίτι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κοέφ με υπέροχο πλασέ προ του Τσαμπούρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αφού πέρασε ένα μεγάλο νεκρό σημείο στο ματς, ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα, εκμεταλλεύτηκε την όποια ανισορροπία δημιούργησε η αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Μόρα και άρχισε να απειλεί.

Στο 41′ το μακρινό σουτ του Στανόγεβιτς, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Καλή στιγμή στο 42′ όταν η εκτέλεση πλαγίου σαν… κόρνερ για τον Λεβαδειακό με τον Παντελιάδη έφτασε στην περιοχή, ο Μαρκόβσκι έκανε τη γυριστή κεφαλιά, έδιωξε με το αριστερό χέρι ο Κρίστινσον.

Ο Λεβαδειακός θέλησε να αιφνιδιάσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κια στο 47′ η αδύναμη κεφαλιά του Μαρκόφσκι πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ έχασε με τραυματισμό και τον Πίτι με τον Χούμπτσεφ να περνά στην θέση του και οι «βυσσινί» να αναπροσαρμόζουν το σχήμα με τον Βούλγαρο να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο, ο Καρανίκας στο δεξί και ο Γρομητσάρης στο κέντρο της άμυνας με την ΑΕΛ να αγωνίζεται με 3-5-2.

Μάλιστα, η ΑΕΛ έχασε και τρίτο παίκτη στο 63′! Ο Μπαργκάν αποχώρησε μετά από κλωτσιά αντιπάλου του με τον Νούνιτς να μπαίνει στη θέση του.

Ο Λεβαδειακός απείλησε σε δύο στιγμές στην συνέχεια. Στο 66′ η κεφαλιά του Μαρκόβσκι από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα εκτός εστίας.   Στο 76′ το σουτ του Σαβαντογκό, η μπάλα κόντραρε, ο Κρίστινσον έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Τελικά ο Λεβαδειακός που πίεσε εκμεταλλεύτηκε μία κακή αντίδραση της άμυνας των «βυσσινί» στο 83′ και ισοφάρισε. Σε ένα από τα πολλά γεμίσματα στην περιοχή, ο Ιωαννίδης επωφελήθηκε, η μπάλα κόντραρε στον Γκόλια και κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ πάντως είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέλετιτς στο τελείωμα του παιχνιδιού για να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ όμως ο Επασί του στέρησε το γκολ.

Μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις και για τον Λεβαδειακό με τον Σαβατογκό σε θέση τετ-α-τετ όμως ο Κρίστινσον κράτησε όρθια την ΑΕΛ!

Λεβαδειακός (Τ. Σανίνο):Επασί, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Καραχάλιος, Αντιλέχου, Μητρόπουλος (64′ Γιακουμάκης), Μάνγκα (78′ Ιωαννίδης), Μαρκόφσκι, Σουλεϊμάν, Στανόγεβιτς (75′ Όμο).

Στον πάγκο οι: Μπάγιτς, Φαβάρο, Καθάριος, Κρνέτα.

ΑΕΛ (Τ. Φέστα): Κρίστινσον, Ακόστα, Μόρας (30′ λ.τ. Γκόλιας), Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Καρανίκας, Κόεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Πίτι (58′ λτ. Χούμπτσεφ), Μπαργκάν (63′ λ.τ. Νούνιτς).

Στον πάγκο οι: Παϊτέρης, Κούνιτς, Μπάλλας, Φρίουι.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης. Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Χρυσούλα Κουρομπύλια.

4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου.

sportlarissa.gr