Αντιμέτωπη σοβαρά με τον υποβιβασμό είναι πλέον η ΑΕΛ, η οποία έμεινε ισόπαλη 0-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο σε ένα ποιοτικά κακό παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή ο Λεβαδειακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ηρακλής κέρδισε 2-1 εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Έτσι, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η ΑΕΛ είναι μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έχει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη εντός έδρας και τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, η Βέροια έχασε στο Αγρίνιο και αποχαιρέτησε την κατηγορία και μαθηματικά.

Η ουρά της βαθμολογίας:

12. Αστέρας 27

13. Ηρακλής 25

-. ΑΕΛ 25

15. Λεβαδειακός 23

16. Βέροια 19

O αγώνας

Δία γυμνού οφθαλμού φαινόταν ότι ο Ατρόμητος και ΑΕΛ ήταν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους και εντελώς διαφορετικές ανάγκες, αφού ναι μεν οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες και πιο δημιουργικοί έξω από την αντίπαλη εστία. 

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο στο 11' απείλησε με ένα σουτ του Λημνιού, από το οποίο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Θεοδωρόπουλου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 30' σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου άνηκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους, που έχασαν ευκαιρίες στο 32' με την κεφαλιά του Φάρκας να περνά άουτ, αφού δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα από σέντρα του Αγκάνοβιτς και στο 45' με τον Φατιόν που με τον ίδιο τρόπο την έστειλε πάνω από την εστία του Λευκορώσου. 

Επιπλέον στο 43', ο Κατράνης ανέκοψε τον Βαρέλα, πριν ο μεσοεπιθετικός πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. 

Στο β' μέρος αντιστράφηκαν πλήρως οι ρόλοι, αφού οι Θεσσαλοί αναθάρρησαν με την εικόνα του α' μέρους, πήραν τα ηνία του αγώνα, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 54' αρχικά ο Λημνιός βρήκε τον Τόνσο, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν... άψυχο και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ την ίδια κατάληξη είχε ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ντιγκινί, έπειτα από πάσα του Ντάουντα. 

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 67' μέσω στημένης φάσης, με τον Αβραάμ να εκτελεί απευθείας φάουλ, αλλά είδε την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοφ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία, με τον Ατρόμητο στο 87' να βλέπει για ακόμα μια φορά τον Θεοδωρόπουλο να του λέει «όχι», έπειτα από ωραίο σουτ και ατομική ενέργεια του Πλατέλλα, ενώ στο 93' οι «βυσσινί» έπεσαν πάνω στον Γκορμπούνοφ, που αρνήθηκε το γκολ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς. 

Με πληροφορίες από sport-fm.gr