Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, στάθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη και στην απόφαση να μην αλλάξει το πλάνο της ομάδας αν και οι δύο θα ήθελαν να τον έχουν σε αυτή. Παράλληλα ρωτήθηκε για τη συνεργασία που έχει με το Μακεδόνα τεχνικό και το ποιος παίρνει την τελική απόφαση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

“Ποτέ δεν υπήρξε πρόταση από τη μεριά πρόταση προς τον Σαλπιγγίδη. Με προσέγγισε ένας μάνατζερ και μου είπε ότι ο Σαλπιγγίδης θέλει να μιλήσει μαζί μου. Επειδή τον Σαλπιγγίδη τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και τον θαυμάζω σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο του είπα ευχαρίστως να συναντηθούμε.

Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου την Τετάρτη και μου είπε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη Λάρισα. Ότι μπορεί να έχει να παίξει ένα χρόνο ποδόσφαιρο, όμως, είναι ακμαίος ποδοσφαιρικά. Αυτό ήταν πολύ τιμητικό για εμάς να αποτελούμε έλξη του πρώην αρχηγού της Εθνικής, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Δεν μπορούσα να μην συζητήσω το θέμα με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Συζητώντας το με τον προπονητή, όπως όλα τα μεταγραφικά θέματα, μου είπε ότι πράγματι είναι καταπληκτικό παιδί ο Δημήτρης και όταν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι και αρχηγός και στα αποδυτήρια. Όμως, μου είπε, δεν έχουμε πάρει απόφαση να μην πάρουμε παίκτη άνω των 30 ετών;

Του απάντησα μήπως να κάναμε κάποια εξαίρεση για τον Σαλπιγγίδη, λόγω της προσωπικότητας που έχει. Και μου είπε “και εγώ θα ήθελα τον Σαλπιγγίδη, όμως, έχουμε αρχές. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που σε βάθος πενταετίας θα είναι ανταγωνιστική και γι’ αυτό θέλουμε παίκτες με προοπτική πενταετίας”. Ήταν ξεκάθαρο το βέτο του Άγγελου και με λιτό τρόπο, δωρικό τρόπο”.

-Για τη συνεργασία του με τον Αναστασιάδη: “Τώρα αρχίσαμε, αλλά τα δείγματα είναι εξαιρετικά. Είναι ένας άνθρωπος που χωρίς πολλές κουβέντες, σου δίνει να καταλάβει τι θέλει. Έχει έναν απόλυτο τρόπο βέβαια. Προτιμώ όμως έναν τέτοιο άνθρωπο που έχει γνώσεις, παρά έναν που “όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει” και στο τέλος διαλέγει τον τελευταίο που μίλησε μαζί του.

Και οι δύο συμφωνούμε για κάθε θέμα. Εγώ παίρνω την τελευταία απόφαση φυσικά σαν πρόεδρος. Αλλά όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο όπως ο Αναστασιάδης, με τέτοια διαδρομή στο ποδόσφαιρο, είσαι υποχρεωμένος όταν θα πεις κάτι που διαφωνείς να έχεις απόλυτα επιχειρήματα. Αν ο άλλος έχει το ίδιο εξίσου ισχυρά επιχειρήματα, εγώ θα πρέπει να υποκύψω σε αυτόν που έχει τις γνώσεις. Όπως συνέβη και με τον Σαλπιγγίδη”.