Την παραμονή του στην ΑΕΛ παρά την αρχική πρόθεση απομάκρυνσής του, επιβεβαίωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ομάδας.

Μετά από αίτημα του Λαρισαίου εξτρέμ στον τεχνικό Σάκη Τσιώλη για να παραμείνει στο ρόστερ του συλλόγου, ο Κουτσιανικούλης θα συνεχίσει στην ΑΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Κούγια.

Οι δηλώσεις του στο AEL Radio:

Για την παραμονή του στην ΑΕΛ: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα, μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή και αποφασίσαμε να μείνω. Είχαν ειπωθεί πολλά για μένα και θεωρώ ήταν καλό και για τις δυο πλευρές που θα μείνω στη Λάρισα. Όσο για την ψυχολογία, όταν ένας παίκτης δεν παίζει και δεν κάνει προετοιμασία επηρεάζεται. Έτσι έγινε με εμένα.

Οταν ξαναμπήκα με την ομάδα το καλοκαίρι υπήρχε πίεση. Ούτε πέρσι είχα κάνει προετοιμασία, έμεινα δυο χρόνια χωρίς προετοιμασία και αυτό είναι στα μείον για έναν παίκτη».

Για  την συνέχεια:  «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Έχει απαιτήσεις και από μένα και είναι λογικό. Έρχεται στο γήπεδο, πληρώνει και θέλει να βλέπει καλά την ομάδα και να έχει αξιόλογη πορεία. Σημαντικό να έχουμε την στήριξη του κόσμου και με το νέο έτος ξεκινάμε με κρίσιμα ματς. Εμείς πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όπως κάναμε με Παναθηναϊκό και να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά με δουλειά όλα θα γίνουν».

Για την διαφορά «μεγάλων παιχνιδιών» και «μικρών παιχνιδιών» που δείχνει η ΑΕΛ στα μέρι τώρα παιχνίδια:  «Στα μεγάλα ματς έχουμε έξτρα κίνητρο, πάντα σε τέτοια ματς θέλουμε να δίνουμε το μάξιμουμ. Δυστυχώς στα μικρότερα που είναι και πιο κρίσιμα δεν δώσαμε αυτό που έπρεπε και δεν πήραμε τους ανάλογους βαθμούς. Ο δεύτερος γύρος μας ευνοεί γιατί τα ματς που πρέπει να πάρουμε τα έχουμε στο AEL FC ARENA και μπορούμε να τα πάρουμε για τον στόχο της παραμονής. Όπως είπα και πριν ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά με την βοήθεια του κόσμου θα πάνε όλα καλά».

Για το αν η βαθμολογική θέση αδικεί την ΑΕΛ:«Ναι, αρκετά. Εκεί που χάθηκαν βαθμοί είναι πχ με τον Ηρακλή στην πρεμιέρα γιατί είχαμε το τρίποντο στα χέρια μας και το πετάξαμε. Βέβαια ήταν πρεμιέρα υπήρχε άγχος, πίεση, βρεθήκαμε να χάνουμε και να πετυχαίνουμε την ανατροπή αυτό ήταν θετικό και μας έδωσε ψυχολογία. Όμως ο τρόπος που έγινε το 2-2 μας επηρέασε δεν πετύχαμε ένα τρίτο γκολ και έτσι ήρθε η απώλεια. Γενικά είναι πολύ σημαντικό το πως ξεκινάς. Εμείς μετά το τρίποντο με τον Ολυμπιακό μείναμε σε αυτό με αποτέλεσμα στα ματς που ακολούθησαν να μην έχουμε όφελος. Αυτά συμβαίνουν στην μπάλα δεν πρέπει να μένουμε σε αυτά, να κοιτάμε μπροστά και το ματς με την Βέροια που πρέπει να το πάρουμε οπωσδήποτε».

Για το κύπελλο και τον αποκλεισμό: «Δυστυχώς έτσι όπως έγινε παίζαμε για ένα αποτέλεσμα στα Τρίκαλα. Έπρεπε να ρισκάρουμε, δεν μας βγήκε το παιχνίδι, αν και στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά στην συνέχεια λόγω της αναγκαιότητας για νίκη παίξαμε ανορθόδοξα πιέσαμε για το τέρμα, δεν μας έκατσε και στο τέλος δεχτήκαμε το γκολ και αποκλειστήκαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο».