Τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 γεύθηκε την Κυριακή (7/2) ο Απόλλων Λάρισας, κερδίζοντας με 3-0 την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο ΑΕL FC Arena για την 6η αγωνιστική.

Ο Κώστας Φραντζέσκος ήταν στις εξέδρες, χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ανέλαβε ο Γιάννης Τσακμακίδης και οι Θεσσαλοί με 5 βαθμούς είναι στην 9η θέση.

Από την πλευρά τους, οι Αρτινοί δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, γνώρισαν την τρίτη τους ήττα κι έχουν 3 πόντους στις τελευταίες θέσεις, όσους έχουν και οι Δόξα Δράμας και Ο.Φ. Ιεράπετρας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Μαραθωνίτης έπιασε το σουτ στο 10', η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Αστράς, με μια κεφαλιά του Αθανασιάδη πέντε λεπτά αργότερα και για λογαριασμό των γηπεδούχων να μην ανησυχεί τον Σοϊλεμέζογλου.

Στο 33' ο Δούμτσιος έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, για να φύγει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους Θεσσαλούς να απαντούν ένα λεπτό αργότερα στις καλές ευκαιρίες και με τον Σοϊλεμέζογλου να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Σκούπρα από δεξιά της περιοχής.

Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 41', όταν ο Μόρας έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπαλογιάννης, ο Σοϊλεμέζογλου απέκρουσε προσωρινά και με κοντινή προβολή ο Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Στο 45' ο γκολκίπερ των «πράσινων» επενέβη αποτελεσματικά σε σουτ του Γιάκου από το ύψος της περιοχής, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαλογιάννης σούταρε εντός περιοχής και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Με το... καλημέρα στο β' ημίχρονο, στο 46' δηλαδή, ο αφύλακτος Μπάμπης σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής κι έγραψε το 2-0, ενώ στο 59' ο Λίταινας δεν κατάφερε σε σχεδόν κενή εστία να σκοράρει με τη σειρά του και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Λάρισας.

Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά στο 77' από τον Μπαστιάνο, που εκμεταλλεύθηκε σημαντικό λάθος του Παπανίκου και πλάσαρε εύστοχα τον Σοϊλεμέζογλου για το 3-0.

Στο 85' ο Σοϊλεμέζογλου απεσόβησε το 4-0 σε σουτ του Λίταινα και το σφύριγμα της λήξης σήμανε τη δίκαιη νίκη των «κυανόλευκων».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλικίδης του Συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τον Καραγιάννη του Συνδέσμου Θράκης και τον Κηλικιώτη του Συνδέσμου Ξάνθης.

Κίτρινες: 37' Φαν Ίπερεν, 37' Ρεμπάγκουκα, 74' Γαλεάδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Αστράς, Σκούπρα, Μόρας (84' Γκόλιας), Καρρίκι, Μπούσης, Mπάλλας (86' Χατζητερζόγλου), Μπάμπης, Λίταινας (86' Καμπέρης), Μπαλογιάννης (62' Μπαστιάνος), Γιάκος, Αθανασιάδης (84' Νύκταρης).

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Βασίλης Αργυρίου): Σοϊλεμέζογλου, Παπανίκου, Μπεκατώρος (25' λ. τρ. Γαλεάδης), Θεολόγου, Φαν Ίπερεν (75' Ρούνεϊ Βανκεβάι), Λόβριτς, Ρεμπάγκουκα (60' Κλιγγόπουλος), Δερμιτζάκης (60' Κορέλας), Τάμπας, Μαραθωνίτης (46' Γυφτοκώστας), Δούμτσιος.

a-sports.gr