Παρά το γεγονός πως η Λάρισα για μεγάλο διάστημα στην αναμέτρηση δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ, οι "πράσινοι" δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες  δυσκολίες και έφτασαν άνετα στην τελική αναμέτρηση με σκορ 98-89.

Πλέον στον Παναθηναϊκό μετρούν αντίστροφα για την εκκίνηση της "διαβολοβδομάδας" σε Βαλένθια και ΟΑΚΑ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένοντας τα νεότερα για τους απόντες Παπαπέτρου και Παπαγιάννη.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νέντοβιτς με 16 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Ρας είχε 20.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε "ζεστός" και με 4/4 εντός πεδιάς προηγήθηκε με 7-9 στο τρίλεπτο και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Όμως και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο καλά και εκμεταλλευόμενοι την πολύ κακή αμυντική παρουσία των "πράσινων" προηγήθηκαν με 12-9 και 19-13, τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουέμπ ο οποίος είχε πετύχει τους 11 από τους 19 πόντους της ομάδας του. Ο Κάτας έριξε στο παρκέ τον Μακ ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει τον επιθετικό ρυθμό της ομάδας του, οι "πράσινοι" μείωσαν σε 19-18 αλλά η άμυνά τους ήταν το ίδιο κακή με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 25-23.

Επίθεση... φωτιά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αλλάξει εικόνα, να σφίξει την άμυνά του και να επιβληθεί. Με τρίποντο ο Νέντοβιτς έδωσε το προβάδιδμα στην ομάδα του και ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά-σιγά να "Χτίζει" μια διαφορά. Με τον Μπέντιλ στο "5" ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πόντου από τον "ζωγραφιστό" και στα μισά της περιόδου ήταν μπροστά με 27-33.

Οι γηπεδούχοι με τον Σμιθ μείωσαν σε 34-35, αλλά οι "πράσινοι" είχαν βρει ρυθμό. Με τον Μακ να τους "οδηγεί" προηγήθηκαν και με 12 πόντους, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να πετυχαίνει buzzer beater και να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 49-56.Άνετα στην επανάληψη.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά όχι εύκολα. Και αυτό γιατί ο Ρας ήταν ο παίκτης που κρατούσε κάτι περισσότερο από... ζωντανή την ομάδα του.Οι Λαρισαίοι με το ξεκίνημα μείωσαν σε 54-56, αλλά ο Νέντοβιτς ήταν εκεί για τους "πράσινους" με δύο συνεχόμενα τρίποντα ενώ και ο Μποχωρίδης έκοψε τα.. φτερά των γηπεδούχων.

Ο Ρας στο 25' πέτυχε τον 10ο πόντο του στην τρίτη περίοδο και μείωσε σε 61-67 αλλά μέχρι εκεί. Ο Ρας σίγησε, η Λάρισα δεν είχε λύσεις και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 66-74.

Στην τελευταία περίοδο ο Κάτας είχε την ευκαιρία να συνεχίσει να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Άλλαζε συνεχώς τους παίκτες και τις θέσεις τους και στο 35' ο Ουάιτ με τρίποντο έδωσε στην ομάδα  διαφορά 13 πόντων και ο Νέντοβιτς την πήγε στους 15, 75-90.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 49-56, 66-74, 89-98.

onsports.gr