Στο 0-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας έμεινε την Τετάρτη (3/3) στα Πηγάδια η Ξάνθη κι έτσι δεν στέφθηκε με επιτυχία το ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, στην αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2.

Συνεπώς, οι γηπεδούχοι με 16 βαθμούς βρίσκονται στην 6η θέση και στο -9 από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη, αν και βέβαια έχουν αγώνα λιγότερο και θα έχουν την ευκαιρία να καλύψουν κάπως το χαμένο έδαφος στη μάχη που δίνουν για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα 1.

Οι Θρακιώτες που ήταν μέτριοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι πίεσαν στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλούς στο β' ημίχρονο, οι οποίοι με διπλή ζώνη άμυνας και με... λεωφορείο μπροστά από την εστία τους αντεπεξήλθαν στην πίεση, κρατώντας το σημαντικό Χ με το οποίο μετρούν 10 πόντους στη 10η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Καπνίδης σούταρε από πλάγια θέση στο 6' και η μπάλα πέρασε άουτ, για να απειλήσει η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου ένα λεπτό αργότερα, με τον Σέχου να πιάνει την κεφαλιά και τον Ίτσο να αποκρούει εντυπωσιακά, για να ακολουθήσει στην επαναφορά άστοχη κεφαλιά του Ντα Κάμπο.

Από εκεί και πέρα, κύλησε αρκετή ώρα χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Καπνίδη στο 38' να κάνει σουτ από πλάγια θέση και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45' ο Βόλτερς έπιασε ωραίο σουτ και ο Αστράς έκανε δύσκολη απόκρουση.

Στο 52' ο Καπνίδης έκανε την κεφαλιά για να φύγει λίγο άουτ η μπάλα, με τους ακρίτες όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβάζουν την πίεσή τους για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 74' ο Μπριλάντε έκανε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε ο Καπνίδης να μπει στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα με κεφαλιά, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία στο 78', όταν ο Τάτος πάσαρε στον Καπνίδη, ο οποίος μόνος προ του Αστρά έστειλε την μπάλα με σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ομπράντοβιτς σκόραρε με κοντινό πλασέ για τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, χωρίς να προκύψει κάτι ιδιαίτερο στα εναπομείναντα λεπτά και το 0-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλικίδης του Συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τον Koυβαλάκη του Συνδέσμου Δράμας και τον Αναστασιάδη του Συνδέσμου Σερρών.

Κίτρινες: 44' Τάτος, 90'+3 Θυμιάνης - 44' Aθανασιάδης, 82' Λίταινας.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (46' λ. τρ. Θυμιάνης), Κέβιν (58' Τσαμούρης),Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Μπριλάντε, Έμπερτ (87' Δημούτσος), Βόλτερς (46' Μικελτάτζε), Σιατραβάνης (58' Ντίνας), Τάτος, Καπνίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Σκούπρα, Γκόλιας (46' Καμπέρης), Καρρίκι, Μόρας, Λίταινας, Μπαλογιάννης (69' λ.τρ. Γιάκος), Μπάμπης, Ντα Κάμπο (53' Τασιούλης), Σέχου (53' Ομπράντοβιτς), Αθανασιάδης (69' Γκουντρουμπής).

a-sports.gr