Τα «αποκαλυπτήρια» του Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος έγιναν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νεάπολης, όπου η ομάδα της Λάρισας κέρδισε μπροστά στους φιλάθλους της την βουλγάρικη πρωταθλήτρια Λουκόιλ Ακαντέμικ με 67-66.
Τον Γυμναστικό καθοδήγησαν τεχνικά οι ασίσταντ προπονητές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γιάννης  Διαμαντάκος, καθώς ως γνωστόν ο τεχνικός της ομάδας μας Θανάσης Σκουρτόπουλος απουσιάζει με την εθνική ομάδα. Το τεχνικό δίδυμο στο σημερινό ματς είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα στο πρώτο επίσημο φιλικό τεστ της σεζόν, αν και δεν είχαν πολλές επιλογές λόγω απουσιών παικτών.
Παρόλα αυτά ο Γυμναστικός άφησε πολύ καλά δείγματα γραφής κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο σε ότι αφορά την προετοιμασία της.
Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν το προβάδισμα και όταν το έχασαν λίγα λεπτά πριν το τέλος, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν παίρνοντας εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ για να φτάσουν τελικά στη νίκη με σκορ το 67-66.
Κατά την διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε ο σέντερ της ομάδας Γιώργος  Διαμαντάκος ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι και εφόσον ένιωθε ζαλάδες, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τις απαραίτητες εξετάσεις. Όλα δείχνουν ότι υπέστη διάσειση, χωρίς να πρόκειται για κάτι σοβαρό.


Δεν αγωνίστηκαν επίσης οι τραυματίες, Χολ, Γουίλι Κόννερ και ο Βαβάτσικος, καθώς και ο Πέρι Πέτι ο οποίος κατέφτασε μόλις προχθές στη Λάρισα και αναμένεται να μπει στις προπονήσεις από εβδομάδα.
Διαιτητές: Δεσλής, Τζαφλέρης, Ζαχαρής.
Τα δεκάλεπτα: 17-12, 32-25, 53-50, 67-66.
Γυμναστικός Λάρισας- Φάρος (Παπαδόπουλος-Διαμαντάκος): Γουέαρ 12, Ντιγκλ 10, Παπαμακάριος 13 (2), Μουράτος 13, Χατζηκυριακίδης 3 (1), Διαμαντάκος 1, Σπυρόπουλος 2, Μαραγκός 11, Γουότς 2.
Λουκόιλ Ακαντέμικ (Drucker): Ράφα 6, Στογιάνοφ, Αβράμοφ 6 (1), Γουέσλει 5, Βελίκοφ 3 (1), Νικόλοφ 3, Ιβάνοφ 8 (1), Νοξ 9, Ντάντον 14, Δημητρόφ 6, Πέπερ 6.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΒΡΑΑΜ Παπαδοπούλου: «Ήταν ένα δυνατό φιλικό για το στάδιο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό. Είναι κάποια πράγματα που δουλεύουμε σιγά σιγά, στην προπόνηση και τα βγάζουμε στα παιχνίδια, οπότε βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα. Απλά είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση λόγω κάποιων τραυματισμών που μας δυσκολεύουν στο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Όμως αυτό, δεν επηρέασε την ομάδα όπως είδατε και σήμερα. Δουλεύουμε σκληρά και αν συνεχίσουμε έτσι η συνέχεια θα είναι όλο και καλύτερη».