Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε την Τετάρτη (7/3) της Σπάρτης με 2-0 σε αγώνα για την 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.
Η ομάδα της Λάρισας παρουσίασε εμφανώς καλύτερο πρόσωπο από τους Λάκωνες και έφτασε έτσι σε μία άνετη νίκη, με την οποία έφτασε τους 34 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Αντίθετα, η Σπάρτη έμεινε στους 25 και πλέον πλησιάζει στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Κανούλας, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.
Δυνατό ξεκίνημα και προβάδισμα
Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ δυνατά τον αγώνα αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο, δείχνοντας ότι είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχοντας τον χρόνο, αφού τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές πήραν νίκες στα χαρτιά επί του Αχαρναϊκού και της Βέροιας αντίστοιχα.

Μόλις στο 7’, λοιπόν, οι Λαρισαίοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Κανούλα να εκμεταλλεύεται την ωραία πάσα του Δημολιού και με ωραίο σουτ να κάνει το 1-0. Ο Απόλλων συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 20’, όπου η Σπάρτη προσπάθησε και εκείνη να βγει μπροστά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 31’ οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να κάνουν το 2-0 όμως η κοντινή προβολή του Τσιλούλη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μακρυωνίτη, με το 1-0 να μένει έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό
Στην επανάληψη ο Απόλλων μπήκε επίσης δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να τελειώσει το ματς, κάτι το οποίο κατάφερε στο 55’ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κανούλα. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Λάρισας νίκησε με ωραίο πλασέ τον Μακρυωνίτη «γράφοντας» το 2-0 και δίνοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Απόλλων θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, κάτι το οποίο εν τέλει κατάφερε χωρίς να απειληθεί σχεδόν ποτέ από τους Λάκωνες, οι οποίοι παρουσίασαν μέτριο πρόσωπο. Στο 82’ ο Καρακατσάνης που είχε περάσει μόλις λίγα λεπτά πριν άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, όμως αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του, η οποία κράτησε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γρατσάνης (Τρικάλων), με βοηθούς τους Παπαδημητρίου (Θεσσαλίας), Μανασή (Τρικάλων).
Κίτρινες: 34’ Σκανδραβέλης, 37’ Σάββα
Κόκκινη: 82’ Καρακατσάνης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Δημολιός, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Χατζής, Μαυριάς, Αγρόδημος, Κανούλας (88’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλίδης (62’ Καρακατσάνης), Τσιλούλης (75’ Κακάμης)
ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας): Μακρυωνίτης, Σάββα (59’ Μπέλλης), Βοσνακίδης, Ζουλιώτης, Ράνος, Καζβιρόπουλος (72’ Γουόρντεν), Τσιμότζι, Παναγιώτου, Μπουζούκης (60’ Νιάρος) , Σανδραβέλης, Φουρτάδο

a-sports.gr