Στο νησί των Φαιάκων διαδραματίστηκε το ντέρμπι της δεύτερης και της τρίτης θέσης ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Λάρισας την Κυριακή (10/2) για την 16η αγωνιστική την Β΄ Εθνικής. Ο Απόλλωνας πήρε μια μεγάλη νίκη με 1-2 και σκαρφάλωσε πάνω από την ηττημένη Κέρκυρα στην δεύτερη θέση με 30 βαθμούς αντί 29 των νησιωτών.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο παιχνίδι δημιουργώντας φάσεις για ένα δεκάλεπτο, μια κακή άμυνα όμως σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων τους στέρησε το προβάδισμα. Ο Πολέτο περνάει τον αμυντικό του πασάρει στον Γκουντρουμπή και αυτός εύκολα εκτελεί τον Κουτζαβασίλη στο 11ο λεπτό και διαμορφώνει το 0-1. Γκολ που έριξε τους ρυθμούς του αγώνα και την ψυχολογία των Κερκυραίων.
Το β΄ μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μέρος των εντάσεων, πολλές κίτρινες και μία κόκκινη για τους Φαίακες που έπαιξαν λίγο πιο επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο. Παρά λοιπόν το αριθμητικό τους μειονέκτημα κατάφεραν με τον Ιωάννου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 78ο λεπτό. Η κούραση όμως στο τέλος έγινε ο δήμιος των νησιωτών που υπέκυψαν με γκολ στο 90ο λεπτό από τον Χατζή που διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έφερε την ομάδα του στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Δίκαιο αποτέλεσμα για την ομάδα από την Λάρισα που ήταν σοβαρή καθ΄ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αγγελάκης από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας με βοηθούς τους Τοροσιάδη από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας και Στεφούλη από τον Σύνδεσμο Γρεβενών, ενώ 4ος ήταν ο Τσακαλίδης του Συνδέσμου Χαλκιδικής.
Κίτρινες: 37΄ Κούρος, 62΄ Τουράμ, 68΄ Σπίνουλας, 70΄ Κόντος - 28΄ Σουλιώτης, 68΄ Πολέτο, 80΄ Καρατάσιος, 81΄ Κουρτεσιώτης
Κόκκινες: 68΄ Σπίνουλας
ΚΕΡΚΥΡΑ (Πέτρος Στοΐλας): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Χαντάκιας (59΄ Βίλα), Κούρος, Ν. Κρητικός, Λινάρδος (88΄ Μότα), Κόντος, Πασάς (82΄ Κρητικός Στ.), Ζορμπάς, Τουράμ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο, Μπραμπίγια (84΄ Κοντοές), Πολέτο, Γκουντρουμπής (72΄ Τασιούλης).

a-sports.gr