Ο Κενάν Μπαργκάν μιλάει στο gazzetta.gr για την εμφατική νίκη επί του Πανιωνίου, αλλά και την συνέχεια όπου και τονίζει πως η ΑΕΛ έχει αρχικά ως στόχο την γρήγορη παραμονή και μετά γιατί όχι και μια θέση στην Ευρώπη.
Από την αρχή της χρονιάς, για να μην πούμε συνολικά τα τελευταία χρόνια, είχαμε συνηθίσει την ΑΕΛ να έχει κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας ως βασικός μέλημα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Με την άφιξη του Τζιανλούκα Φέστα αυτό γίνεται προσπάθεια να αλλάξει, μια προσπάθεια που στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο απέδωσε καρπούς.
Οι... βυσσινί πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και μια από τις καλύτερες της τελευταίας πενταετίας επικράτησαν με 4-2, έχοντας επίσης 2 δοκάρια,, ενώ αν ο Κότνικ δεν είχε πιάσει όσα έπιασε το σκορ θα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Κορυφαίος για τους Θεσσαλούς στο ματς αυτό ήταν ο Κενάν Μπαργκάν. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα γκολ, έδωσε δύο ασίστ και συνολικά ήταν από τους πλέον δραστήριους παίκτες των γηπεδούχων. Ο Μπαργκάν μιλάει στο gazzetta.gr τόσο για το ματς αυτό, όσο και για την συνέχεια. Πιστεύει πως με την δουλειά που γίνεται από τον Φέστα η ΑΕΛ συνεχώς θα ανεβάζει ταχύτητα, βάζει ως στόχο την γρήγορη σωτηρία, αλλά και το κυνήγι της εξόδου στην Ευρώπη και χρήζει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ.

Κενάν ας αρχίσουμε από τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Η συγκεκριμένη εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν η καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα;

«Νομίζω πως ναι. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση και γιαυτό πετύχαμε αυτά τα τέσσερα γκολ χάνοντας και ευκαιρίες για περισσότερα. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα δένει περισσότερο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα όταν πετυχαίνεις τόσα γκολ και είναι η συμμετοχή πολλών παικτών υπάρχει ψυχολογία για την συνέχεια».

Πριν φτάσουμε στην συνέχεια, φέτος η ΑΕΛ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Που πιστεύεις πως οφείλεται αυτό;

«Όντως υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θεωρώ πως ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο σταθερό σύστημα και δεν υπάρχει η συνοχή που θα έπρεπε κάτι λογικό καθώς αλλάξαμε και προπονητή που ήθελε τον χρόνο του να μας γνωρίσει και ακόμα δεν έχουμε βρει τα πατήματά μας. Ξεκινάμε από χθες και θα τα πάμε καλύτερα στην συνέχεια. Είμαι αισιόδοξος».

Τι καινούργιο έχει φέρει ο Φέστα στην ομάδα;

«Με τον κύριο Φέστα δουλεύουμε περισσότερες ώρες είναι πιο κοντά σε εμάς καθημερινά και έχει μια προσωπικότητα. Σε κάνει να θέλεις να παίζεις γι' αυτόν. Αυτό είναι σημαντικό για κάθε προπονητή και έχει αρχίσει να φαίνεται στους αγώνες μας».

Η εμφάνιση αυτή μπορεί να σας βοηθήσει και στην συνέχεια; Και μιλάω στο ψυχολογικό κομμάτι όχι μόνο στο βαθμολογικό.

«Ναι είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει και συμφωνώ πως η βοήθεια θα είναι και στην ψυχολογία μας. Χθες που συζητούσαμε πριν το παιχνίδι γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς (με Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός) είπαμε πως πρέπει να μαζέψουμε από 4 έως 6 βαθμούς σε αυτά τα τέσσερα ματς. Το πρώτο και καλό βήμα έγινε και θέλουμε στα επόμενα τρία να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε ειδικά μέσα στην έδρα μας, γιατί δεν μπορεί έτσι εύκολα μια μεγάλη ομάδα να περάσει από την Λάρισα».

Συνολικά ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΛ για φέτος;

«Ο στόχος είναι η όσο γίνεται πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και μετά να κοιτάξουμε να πάμε την ομάδα όσο γίνεται και πιο ψηλά και γιατί όχι και την Ευρώπη, καθώς οι αποστάσεις είναι κοντά. Βλέπεις πως με δύο καλά αποτελέσματα φτάνεις κοντά στην Ευρώπη, αλλά θέλει προσοχή γιατί με δύο άσχημα μπορείς να κινδυνέψεις. Γι' αυτό λέω αρχικά την γρήγορη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο είναι να έρθει, ας έρθει».

Από το ξεκίνημα της ομάδας φαινόταν η ΑΕΛ να παίζει περισσότερο αμυντικά, τι έφταιγε γι' αυτό;

«Ξεκάθαρα το σύστημα. Αυτό το σύστημα μας ταιριάζει και περισσότερο γιατί και εγώ ας πούμε έπαιξα για πρώτη φορά στη θέση μου που είναι αριστερά και όχι σέντερ φορ. Το ό,τι κοιτάγαμε κυρίως να μην δεχθούμε τέρμα κατέστρεφε και το δικό μας παιχνίδι. Καλύτερα να έπαιρνες 11 αμυντικούς. Γινόταν και σίγουρα αυτό δεν ήταν καλό. Όταν πας να κλειστείς πίσω τρως το γκολ και μετά χάνεις. Καλύτερα να παίξεις και να χάσεις. Ξαναλέω πως εμείς έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να βάλουμε γκολ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και γι' αυτό το δουλεύουμε».

Πάμε σε εσένα, πιστεύεις πως η ΑΕΛ είναι μια ευκαιρία για την συνέχεια της καριέρας σου;

«Εννοείται πως είναι μια ευκαιρία η ΑΕΛ για εμένα. Θέλω να έρθω στα καλά μου και να παίξω αυτό που μπορώ και όπως είπα και πριν χθες ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στη θέση μου. Νιώθω πιο καλά εκεί, ξέρω τις κινήσεις και μπορώ να βοηθήσω και την ομάδα και να βοηθηθώ και εγώ».

Να κλείσουμε με τις δύο μάχες, αυτές της παραμονής και του πρωταθλήματος, ξεκινώντας με αυτή της σωτηρίας.

«Η μάχη της παραμονής είναι δύσκολη γιατί όλοι είναι πολύ κοντά και υπάρχουν εκπλήξεις. Χθες ο Απόλλωνας πήρε ισοπαλία από Ατρόμητο και κανείς δεν το περίμενε. Μόνο αυτός είναι πίσω και οι άλλες στο κόλπο, αλλά και αυτός μπορεί να κόψει βαθμούς. Πραγματικά είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος κάτι, γιατί όπως είπα εκεί που παλεύεις να σωθείς, κάνεις τρεις νίκες και παλεύεις για Ευρώπη».

Γι' αυτή του πρωταθλήματος;

«Η αλήθεια είναι πως η πιο σταθερή και καλή ομάδα μέχρι στιγμής είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι το φαβορί και πιστεύω πως δύσκολα θα βρει μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Λογικά από τη νέα χρονιά θα ανέβουν περισσότερο οι άλλες ομάδες όπως ας πούμε ο Παναθηναϊκός και φέτος ο ΠΑΟΚ είναι όπως είπα και πριν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο».

gazzeta.gr