Παρά την καλή απόδοση, η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο  στο AEL FC ARENA, χάνοντας τελικά από τους "μπλε" με 1-2.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές, ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε προσωρινά με τον Μαρουκάκη στο β' ημίχρονο. 

Πριν τον αγώνα τιμήθηκε η μνήμη του δημοσιογράφου Κώστα Μπετχαβέ, το όνομα του οποίου δόθηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της ΑΕΛ.

O αγώνας

Η ανάγκη της νίκης, η ορμή από την έδρα και το φουλ επιθετικό σχήμα του Σάκη Τσιώλη δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν τη μορφή του αγώνα, ειδικότερα στα πρώτα λεπτά που οι Ντοντό και Ναζλίδης ασκούσαν ασφυκτική πίεση στα καρέ του Αντρέι Γκορμπούνοφ. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι βυσσινί κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο κλασικές ευκαιρίες και μάλιστα σε διαφορά δευτερολέπτων, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Ναζλίδης στο 8' έπιασε καταπληκτική γυριστή κεφαλιά από σέντρα του Ρέντζα και ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν, ο Λευκορώσος γκολκίπερ των «κυανολεύκων» έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές αποκρούσεις της φετινής σεζόν, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Από τη στημένη φάση, ο Ναβάρο πραγματοποίησε νέα σέντρα και πάλι με στόχο το κεφάλι του Ναζλίδη, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση του έκανε τη χάρη η μπάλα, καθώς πέρασε ελάχιστα εκατοστά εκτός εστίας του Ατρόμητου. 

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έδειξαν σε πανικό, αλλά τελικά δεν πανικοβλήθηκαν, αφού άρχισαν να ανακτούν την κατοχή της μπάλας και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, ελέγχοντας πλήρως την εξέλιξη του ματς. Στο 20', μάλιστα, απάντησε στις ευκαιρίες των «βυσσινί» με τον Τόνσο να υποδέχεται την μπαλιά ακριβείας του Μπρίτο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής (υπό την πίεση των αμυντικών της ΑΕΛ) εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοφ. 

Πέραν κάποιων σουτ του Τόνσο από μακρινή απόσταση, το α' ημίχρονο έδειχνε να... σβήνει στο 0-0, αλλά ο Ατρόμητος χτύπησε σε ένα σημείο που δεν φαινόταν απειλητικός, όταν στο 45' ο Μπρίτο έβγαλε τη σέντρα, ο Φάρκας απλά έδωσε ύψος στην μπάλα με κεφαλιά και ο Λημνιός με εντυπωσιακό γυριστό έκανε το 1-0, με αυτό το τέρμα να είναι και το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα. 

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Σάκης Τσιώλης πραγματοποίησε δύο αλλαγές με τον Αβραάμ και τον Μαρουκάκη να παίρνουν τη θέση των άφαντων Ντέλετιτς και Ντοντό και δικαιώθηκε άμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 47'. Ο Ναζλίδης πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια τον Φυτανίδη (που δεν μπορούσε να μαρκάρει στο 100%, αφού είχε κίτρινη κάρτα) και κατόπιν έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαρουκάκη που ισοφάρισε σε 1-1. 

Παρ' όλα αυτά η ευχέρεια του Ατρόμητου να βγαίνει στις αντεπιθέσεις με δύο-τρεις πάσες και η αμυντική ανισορροπία της άμυνας της ΑΕΛ επανέφερε το σκορ στην προηγούμενη κατάσταση, καθώς στο 56' Λε Ταλέκ και Μπρίτο συνεργάστηκαν άψογα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Γάλλος που με εξαιρετικό πλασέ έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ. 

Η ΑΕΛ άρχισε να επιτίθεται με τρομερό ζήλο, αλλά κι εντελώς άναρχα, γεγονός που έκανε το ματς πολύ απρόβλεπτο και ακατάλληλο για... καρδιακούς. Στο 78' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους μέχρι εκείνο το σημείο, όταν από στημένη φάση ο Φυτανίδης απλά έδωσε ύψος στην μπάλα, ο Φατιόν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Λαζαρίδης έβαλε την κόντρα απομακρύνοντας σε κόρνερ. 

Αυτή ήταν και επί της ουσίας οι τελευταίες στιγμές της ΑΕΛ, με τον Ατρόμητο να περνά μετά την Τούμπα και από τη Λάρισα και πλέον βρίσκεται -προσωρινά- στην 3η θέση της Super League, τη στιγμή που οι «βυσσινί» μένουν πολύ χαμηλά. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ - Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ - Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο (63' Καπός), Ντέλετιτς (46' Αβραάμ) – Ντοντό (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης. 

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ – Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Μπάγκα, Ούμπιντες – Λημνιός (66' Κεϊτά), Τόνσο (88' Ζησόπουλος), Μπρίτο (78' Κατράνης) – Λε Ταλέκ 

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) 

Βοηθοί: Κουρομπίλια (Δυτ. Αττική), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) 

4ος: Βρέσκας (Ημαθίας) 

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής) 

Με πληροφορίες από sport-fm.gr