Του έχει πάρει τον αέρα για τα καλά... Ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε 1-0 του Ηρακλή την Τετάρτη (6/3) για την 20ή αγωνιστική της Β' Εθνικής και έκανε το δύο στα δύο στα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια μετά το 3-4 του πρώτου γύρου στο Καυτανζόγλειο.
Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 39 βαθμούς και μείωσαν στους 5 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Βόλο, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα έμεινε δίχως νίκη για 6ο συνεχόμενο ματς.
Πλέον, οι φιλοξενούμενοι απέχουν μόλις 3 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας 24 στη 10η θέση, μαζί με τη Δόξα Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, το α' ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο και με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Στο 16' ο Ντούνης για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 23' ο Παυλίδης δεν βρήκε καλά την μπάλα μετά το γύρισμα του Βιτλή και αυτή πέρασε άουτ.
Από πλευράς Απόλλωνα, ο Λούκας Ράμος σούταρε στο 45' και ο Καχριμάν μπλόκαρε εύκολα.
Το β' ημίχρονο ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, με τον «Γηραιό» να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 48', όταν ο Ζιαμπάρης έκανε την προβολή και ο Μαντζάρης απέκρουσε δύσκολα, για να απαντήσουν οι Θεσσαλοί με τον Τασιούλη στο 53' να σημαδεύει το δοκάρι.
Τελικά, στο 76' ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια, γκολ που αρκούσε στην ομάδα του Αριάν Μπελά να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσουκαλάς του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Νιδριώτη του Συνδέσμου Αθηνών και τον Λιόντο του Συνδέσμου Ηπείρου.
Κίτρινες: 81' Κλέιτον.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Λίταινας (60' Μαρκολίνο), Λούκας Ράμος, Τασιούλης, Λουκάο (90' Κοντοές), Μπραμπίγια (82' Γκουντρουμπής).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Καχριμάν, Κουτρομάνος, Βιτλής, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης (78' Ρόβας), Μουνιόθ, Καζναφέρης, Ντούνης (70' Κλέιτον), Παναγιωτούδης, Παυλίδης (58' Νιαμπουγιού), Μπορίκο.