Πέρασαν κιόλας 8 χρόνια από την πρώτη φορά που το ΑΕΛ FC Arena άνοιξε τις πύλες του για έναν επίσημο αγώνα. Ήταν στις 5 Δεκεμβρίου του 2010, όταν η ΑΕΛ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ για τη Super League γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 μπροστά σε περίπου 16.000 κόσμο.
Επρόκειτο για ένα έργο, που όλοι οι φίλαθλοι των «βυσσινί» ήλπιζαν ότι θα γιγάντωνε τον σύλλογο. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Την πρώτη σεζόν του νέου γηπέδου, η ΑΕΛ γνώρισε τον υποβιβασμό στη Football League και δύο χρόνια μετά ακολούθησε η αποχώρηση του ιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη και ο υποβιβασμός στη Γ' Εθνική.
Το γήπεδο μέχρι σήμερα δεν ανήκει στην ΑΕΛ, αλλά στην εταιρεία Γήπεδο Α.Ε., ιδιοκτησίας του Πηλαδάκη και για να παίζει σε αυτό η ομάδα χρειάζεται να πληρώνει ενοίκιο. Μάλιστα, τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 η ΑΕΛ γύρισε πίσω στο Αλκαζάρ. Η επάνοδος στο ΑΕΛ FC Arena έγινε τη σεζόν 2015-16, όταν τα διοικητικά ηνία πέρασαν στον Αλέξη Κούγια.
Σήμερα, το μέλλον της ομάδας στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι και πάλι αβέβαιο, καθώς Κούγιας και Πηλαδάκης διαφωνούν για ύψος του ενοικίου και δεν αποκλείεται η επόμενη χρονιά την βρει αλλού. Παράλληλα, είναι πολύ άσχημη η εικόνα ενός πραγματικά κακοσυντηρημένου αγωνιστικού χώρου σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο.
Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που διεξήχθη ποτέ στο ΑΕΛ FC Arena:

sdna.gr