Η εξέλιξη που υπάρχει όσον αφορά τα παπούτσια για τρέξιμο είναι μεγάλη, αφού στις μέρες μας έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι ακόμη και μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους και να μην καταλήξουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Οι εταιρείες αθλητικών ειδών έχουν κατανοήσει σε απόλυτο βαθμό τις αυξημένες ανάγκες και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πλευράς τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών και προσφέρουν κάθε χρόνο στην αγορά μια σειρά από εξειδικευμένα υποδήματα, τα οποία υπόσχονται να κάνουν το τρέξιμο μια πιο ξεκούραστη και απολαυστική εμπειρία.

Με σύμμαχο την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ολόκληρη επιστήμη γύρω από το τρέξιμο και με τον τρόπο αυτό μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δεκάδες μετρήσεις που υπάρχουν από τις διάφορες έρευνες. Αυτοί που ωφελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό είναι οι καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν πλέον να επιλέξουν άριστης ποιότητας υποδήματα, τα οποία θα τους βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να αποφύγουν την κούραση και τους ανεπιθύμητους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή του τρεξίματος.

Έτσι, υπάρχουν ακόμη και παπούτσια, τα οποία έχουν ενσωματωμένα ειδικά τσιπάκια. Αυτά καταγράφουν μια σειρά από επιδόσεις κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και συνδέονται με συγκεκριμένες εφαρμογές. Ακόμη, αποθηκεύουν τις μετρήσει αυτές και έχουν τη δυνατότητα να μας πληροφορήσουν για το ποιες είναι οι περιοχές των ποδιών, οι οποίες δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση.