Τέλος από την ΑΕΛ ο Βασίλης Βάνης. Ο 23χρονος αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της "βυσσινί" ΠΑΕ και το ανακοίνωσε μετά τη 01:00 στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, τον κόσμο της ομάδας και τους συνεργάτες που είχε στην ΠΑΕ, ενώ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως πάντα θα υπηρετεί και θα εφαρμόζει τις ιδέες του και την φιλοσοφία του.

Γεννημένος στον Τύρναβο στις 4/2/1995, από τα 18 του εργαζόταν ως μάνατζερ και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Εξυπακούεται ότι αποτέλεσε το νεότερο σε ηλικία τεχνικό διευθυντή ομάδας Super League

O Βασίλης Βάνης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ΑΕΛ, αγωνίστηκε για ένα διάστημα στον Τύρναβο, σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία, sport management και παράλληλα από 18 χρονών ήταν συνεργάτης του μάνατζερ, Κώστα Μπότου.

Αναλυτικά η δήλωση της παραίτησής του:

"Προς ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

Υπόψιν Αλέξη Κουγια(μεγαλομέτοχο)

Κοινοποίηση ΔΣ/φίλαθλος κόσμος ΑΕΛ

Σήμερα μετά από ώριμη σκέψη,αμετάκλητα υποβάλω την παραίτηση μου ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο κύριο Αλέξη Κούγια και μεγαλομέτοχο όλο τον κόσμο και συνεργάτες της ΑΕΛ που συνεργαστήκαμε και έδωσα το 101% πάντα για το καλύτερο δυνατό της ομάδας.

Με εντιμότητα /αξιοπρέπεια/επαγγελματικότητα.

Θα ευχηθώ μόνο τα καλύτερα για την ΑΕΛ που πάντα θα είναι μέλος της καρδιάς μου, πάντα θα υπηρετώ και θα εφαρμόζω τις ιδέες μου και την φιλοσοφία μου.

Μόνο για το καλύτερο της ομάδος αλλά και οποιαδήποτε ομάδα θα υπηρετώ πάντα με ήθος, ευπρέπεια και σεβασμό στον κόσμο και στο ποδόσφαιρο που αγαπώ και υπηρετώ.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Βανης"

Αιχμηρή απάντηση από την ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την παραίτηση και πέρασε στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, χρεώνει στον μέχρι πρότινος τεχνικός της διευθυντής συγκεκριμένες μεταγραφικές υποθέσεις που έμειναν ημιτελείς, αφήνοντας υπόνοιες για "καταβολή σημαντικών ποσών σαν προκαταβολές με περίεργο υπόβαθρο".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

"Η παραίτηση του τεχνικού διευθυντού της ΑΕΛ Βασίλη Βάνη ήταν αυτονόητη, συνέπεια μετά τα όσα έχουν συμβεί σε συγκεκριμένες μεταγραφικές επιλογές του ιδίου και των γραφείων μάνατζερ, που επέλεξε να συνεργαστεί.

Οι μεταγραφές των Frioui, Παπαφώτη, Cassado και Batha που ήταν και οι μοναδικές δικές του επιλογές την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και η μη ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Darfalou, παρά το ότι η ιδιοκτησία της ΑΕΛ υπέγραψε προσύμφωνο μαζί του με υπέρογκες απολαβές, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη.

Η υπόθεση για την ΑΕΛ θα έχει συνέχεια, αφού έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά σαν προκαταβολές και με περίεργο υπόβαθρο.

Η ΑΕΛ δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία της χθεσινής ημέρας με συγκεκριμένο γραφείο μάνατζερ που έχει σχέση με Αθήνα, Λονδίνο και Κύπρο, αλλά αν προκληθεί θα το κάνει. Στην ΑΕΛ κάθε ευρώ που δίνεται για ποδοσφαιριστή πρέπει να πιάνει τόπο.

Κανείς δεν παίρνει χρήματα που δεν αξίζει. Στην ΑΕΛ παιχνίδια μάνατζερς είτε σε συνεργασία με τεχνικούς διευθυντές, είτε χωρίς, δεν περνάν και όλα κινούνται στη διαφάνεια".