Θα μπορούσε να βρίσκεται εδώ και μέρες εκτός Ελλάδας, ενταγμένος στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον του.

Ο Τερέλ Παρκς επέλεξε, ωστόσο, παρά το ρίσκο που είχε η απόφασή του, να αφήσει τις αποσκευές για τη Ρωσία να περιμένουν, για λίγο, στην άκρη και να ενισχύσει τη Λάρισα στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της, για την Basket League, με τον Προμηθέα στην Πάτρα (4/1) και το απόγευμα του Σαββάτου (11/1), στο κλειστό της Νεάπολης, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στόχος του; Να βοηθήσει την ομάδα του να διευρύνει το θετικό σερί της, να φτάσει σε ισάριθμες νίκες, όπως συνέβη τελικά και να ενσωματωθεί, στην πορεία, με τη Νίζνι Νόβγκοροντ, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του (σ.σ. έκανε χρήση του buy out που υπήρχε στο συμβόλαιό του), με τις πιο... γλυκές αναμνήσεις από τη Θεσσαλία.

«Μου ζήτησαν από την ομάδα να μη φύγω, αλλά ήθελα και εγώ να μείνω για τα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο από το να κατακτήσω με τη Λάρισα άλλες δύο νίκες (σ.σ. προηγήθηκε και η εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στο Λαύριο).

Πιστεύαμε πως, παλεύοντας δυνατά, μπορούσαμε να κερδίσουμε και τα δύο, όπως και έγινε! Ο προπονητής (σ.σ. Βαγγέλης Αγγέλου) έφτιαξε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να εξακολουθήσουν να δουλεύουν σκληρά και να πειθαρχούν οι συμπαίκτες μου σε ό,τι τους ζητάτε να κάνουν», μοιράστηκε με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 28χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ελάχιστα μετά τη λήξη της, εντός έδρας, αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσω την ομάδα με νίκη, η οποία τη βοηθά ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Αγαπώ τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, τον κόσμο της Λάρισας. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να ενταχτώ στην ομάδα και να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Για την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, εξήγησε: «Παίζουμε καλά, ο προπονητής έχει δομήσει το σύστημά μας, είναι βελτιωμένη η άμυνά μας. Κάναμε απέναντι στον ΠΑΟΚ αρκετά, από όσα έπρεπε, για να τελειώσουμε τη... δουλειά, όπως ακριβώς το πράξαμε και στα δύο προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια μας».

«Εξαιρετικός προπονητής ο Αγγέλου»

Η Λάρισα μετρά τρεις σερί νίκες, διατηρεί μεγαλύτερη αισιοδοξία στην προσπάθειά που καταβάλλει να αποφύγει τον υποβιβασμό και ο Τερέλ Παρκς έχει σαφή άποψη για τη διαφοροποίηση, προς το καλύτερο, εσχάτως, της αγωνιστικής εικόνας της.

«Εγιναν αλλαγές στην ομάδα. Οι παλιότεροι παίκτες δέχτηκαν τους καινούργιους και οι καινούργιοι κατανόησαν το ρόλο τους, δείχνοντας τη διάθεση να προσφέρουν σε οτιδήποτε. Ο προπονητής, επίσης, άλλαξε το πλάνο, έκανε όλους να προσαρμοστούν στη δική του φιλοσοφία. Είναι εξαιρετικός προπονητής ο κόουτς Αγγέλου», τα λόγια του.

Συμπλήρωσε, τονίζοντας: «Νομίζω πως η ομάδα θα μείνει φέτος στην κατηγορία, δε θα υποβιβαστεί! Εχει πολλές πιθανότητες για αυτό. Προφανώς οι τρεις συνεχείς νίκες βοηθούν στο να «χτίσει» επάνω τους, να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να φτάσει στον τελικό στόχο».

«Εξελίχθηκα στην Ελλάδα, θα μου λείψει το... σουβλάκι!»

Ο Παρκς ανεβάζει τον πήχη στις αγωνιστικές επιδιώξεις του, “ μετακομίζοντας” στη Νίζνι και μετρά μόνο οφέλη από τη 1,5  σεζόν που βίωσε στην Α1.

«Εμαθα πολλά στην Ελλάδα, εξελίχθηκα, “ ωρίμασα”. Η κατάσταση πέρυσι στον Προμηθέα, το “ μια είμαι στην ομάδα, μια φεύγω”, ήταν δύσκολη. Πνευματικά έπρεπε να το διαχειριστώ. Εμαθα, ξεπέρασα πολλά.

Ετσι ήταν όλη η ζωή μου, βασικά. Τίποτα δε μου ήρθε εύκολα, ούτε πίστευα ποτέ ότι θα έχω εύκολα ό,τι θέλω. Απλά, δε σταματώ να δουλεύω. Δε με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για μένα, επειδή ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω.

Ο Προμηθέας μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στην Ελλάδα (2018-2019), σε υψηλότερο επίπεδο. Ευκαιρία να παίξω μου έδωσε και η Λάρισα. Πάντα προσπαθώ να πετυχαίνω το μέγιστο δυνατό και να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ», ανέφερε.

Φεύγοντας για τη Ρωσία θα πάρει μαζί του «Την εμπειρία που αποκόμισα στην Ελλάδα, το “ μαζί” που είχα με τους συμπαίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκα εδώ. Θέλω να συνεχίσω να πορεύομαι έτσι και να συνεισφέρω ανάλογα και στη νέα ομάδα μου. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες, οι φίλοι μου, το... σουβλάκι (σ.σ. γέλια)! Δε μου άρεσε τόσο, για να είμαι ειλικρινής, το σουβλάκι, αλλά είναι κάτι διαφορετικό σε γεύση. Μου άρεσε, επίσης, ο γύρος».

Και κατέληξε ο Αμερικανός ομολογώντας ότι: «Θέλω να επιστρέψω για διακοπές στην Ελλάδα, να πάω σε νησιά, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, για τα οποία έχω ακούσει όμορφα πράγματα. Θέλω να έρθω ξανά για να χαλαρώσω, μέχρι τώρα είμαι εδώ μόνο για δουλειά».

Ρούλα Αβραμίδου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)