Συγκίνηση έφερε στις τάξεις της ΑΕΛ η είδηση του θανάτου του Γιάννη Σαλταπίδα, με τον παλαίμαχο παίκτη να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.
Από την πλευρά της, η θεσσαλική ΠΑΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση τη Δευτέρα (2/7), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο εκλιπών κατατάσσεται «στο πάνθεον των ηρωικών μορφών της».
Αναλυτικά: «Ο Γιάννης Σαλταπίδας, ο θρυλικός αρχηγός της ΑΕΛ, ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε το παρθενικό περιβραχιόνιο της "βασίλισσας", αναπαύεται ήδη στη λαρισινή γη. Έφυγε στα 85 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας.
Προερχόμενος από τον Ηρακλή Λάρισας, ο Γιάννης Σαλταπίδας (1ος πάνω αριστερά στη φωτό), στελέχωσε με τα άλλα αστέρια της εποχής το 1ο ρόστερ της ΑΕΛ, επιλέχθηκε δε και ως αρχηγός της ομάδας. Φόρεσε τα "βυσσινί" την ιστορική περίοδο 1964-65, αγωνιζόμενος σε 25 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου, επιτυγχάνοντας μάλιστα και 6 γκολ.
Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ συμμετέχει στο πένθος των οικείων του και κατατάσσει τον Γιάννη Σαλταπίδα στο πάνθεον των ηρωικών μορφών της».