Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 59 ετών την Τρίτη ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ και της AEΛ, ο Ιρλανδός Πολ Μπάνον.

Πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Καρλάιλ όπου αγωνίστηκε για μία πενταετία πετυχαίνοντας 45 γκολ σε 140 εμφανίσεις. Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, την σεζόν 1987/88, σημειώνοντας 9 γκολ σε 20 ματς, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο μετακόμισε στη Λάρισα που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια σκοράροντας τρία γκολ σε 11 ματς.

Πολλοί φίλοι της ΑΕΛ τον θυμούνται από τον επαναληπτικό αγώνα με την Ξαμάξ για το Κύπελλο πρωταθλητριών που κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Μπάνον να χάνει ένα από τα χτυπήματα της ΑΕΛ και τους Ελβετούς να παίρνουν την πρόκριση με 3-0.

Ο άλλοτε παίκτης του Δικεφάλου και της ΑΕΛ εγκατέλειψε την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών αναλαμβάνοντας τις ακαδημίες της Κορκ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΑΕΛ

Σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ αποχαιρετά με οδύνη ένα ακόμη ποδοσφαιρικό διαμάντι που κόσμησε την κορώνα της Βασίλισσας του Κάμπου.

Ο Πολ Μπάνον, ο αξιαγάπητος Ιρλανδός φορ, έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών παίρνοντας κι αυτός θέση στο βυσσινί club του παραδείσου.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του κι εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας στους οικείους του.

Ο Πολ έφυγε όμως στις καρδιές μας θα παραμείνει ολοζώντανος για πάντα, όπως αρμόζει στους μαχητές των γηπέδων που τίμησαν τη φανέλα με το άλογο στο στήθος.