Ήττα που την αφήνει με πικρή γεύση, καθώς πίεσε πολύ για την ισοφάριση, παίζοντας για πολλή ώρα με παίκτη παραπάνω, γνώρισε η ΑΕΛ από την ΑΕΚ στο AEL FC ARENA με 1-2.

Η ΑΕΚ ήταν μέχρι το 30' μπροστά στο σκορ με 0-2 με γκολ του Πλατέλλα. Ο Ναζλίδης μείωσε στο 33', αλλά έκτοτε παρά τις ευκαιρίες της ΑΕΛ η ισοφάριση δεν ήρθε. 

Και όμως η ΑΕΛ δεν ήταν κατώτερη της αντιπάλου της, «πλήρωσε» όμως ακριβά το λάθος των παικτών της στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και την ατυχία της στη φάση του ημιώρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους της να σημειώσουν δύο τέρματα και με την εμπειρία τους να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ ως και τη λήξη του παιχνιδιού.

Το ματς

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να μην κάνει καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, παρατάσσοντας την ΑΕΛ με τον Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κόντορ στο αριστερό και ανάμεσά τους, τους Γιοβάνοβιτς, Γκόλια και Φάρκας. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο δεν άλλαξε, Αναστασόπουλος και Φατιόν, έχοντας δίπλα τους Αβραάμ και Ντοντό και στην κορυφή βρέθηκε ο Ναζλίδης.

Από την άλλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ΑΕΚ με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντιντάκ, Τσινγκρίσκι, Κολοβέτσιο και Γκάλο στην άμυνα, Γιόχανσον, Πλατέλλα και Μάνταλο στη μεσαία γραμμή και τους Χριστοδουλόπουλο, Αραβίδη και Μπακασέτα στην επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άσχημους οιωνούς για την ΑΕΛ, αφού πριν καν ζεσταθούν οι παίκτες η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ήταν αρκετό ένα λάθος στη μεσαία γραμμή του Αναστασόπουλου, ο Μπακασέτας έγινε κάτοχος της μπάλας και με κάθετη μεταβίβαση βρήκε τον Πλατέλλα – που συνέχισε το καλό του σερί απέναντι στην ΑΕΛ – και αυτός με αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καβουσάκη, κάνοντας το 0-1.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, προσπάθησε στη συνέχεια να αλλάξει τα πράγματα, μεταφέροντας τον Γκόλια στη μεσαία γραμμή και η ΑΕΛ κατάφερε να δημιουργήσει μία υπεροπλία και να κλείσει τους χώρους, υστερούσε όμως σε ποιότητα και δημιουργία, που έβγαζε από την αντίπερα όχθη η ΑΕΚ, με το πιο ποιοτικά της χαφ.

Αφού λοιπόν δημιουργήθηκαν κάποιες καλές στιγμές από τους «βυσσινί» η ατυχία τους… χτύπησε την πόρτα με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού… Σέντρα από δεξιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Κοντόρ απομακρύνει τη μπάλα, αλλά αυτή χτυπάει στον Φάρκας και καταλήγει στον Πλατέλλα που πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του, κάνοντας το 0-2…

Η ΑΕΛ έβγαλε αντίδραση και στην αμέσως επόμενη φάση, μπήκε εκ νέου στο ματς. Ο Ρέντζας από δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Ντοντό, ο Βραζιλιάνος με το κεφάλι βρήκε τον Ναζλίδη, που με ταχύτητα και δύναμη μπήκε ανάμεσα στα σέντερ μπακ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες των «βυσσινί».

Πίεσε στο β' ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να εμπιστεύονται τις αρχικές 11άδες και την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Καβουσάκης.

Με την πάροδο του χρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισε να παίρνει ρίσκα, βγάζοντας τα αμυντικογενή του χαφ και ενισχύοντας την ομάδα του με παίκτες σαφέστατα πιο ποιοτικούς, όπως οι Ντέλετιτς και Ουρτάδο.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να δούμε μία ΑΕΛ που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αύξανε την πίεση στην περιοχή του Ανέστη, την ώρα που η ΑΕΚ έπαιζε σχεδόν όλη πίσω από τη μπάλα και αναζητούσε κάποια ξαφνική αντεπίθεση για να «κλειδώσει» το ματς.

Η ΑΕΛ βρέθηκε από το 73ο λεπτό να παίζει και με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Γκάλο και αυτό της έδωσε το δικαίωμα να αυξήσει την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ, αναζητώντας με κάθε τρόπο την ισοφάριση.

Αναδημοσίευση από sportlarissa.gr