Ένα όμορφο παιχνίδι για τους φιλάθλους διεξήχθη στα Γιάννενα με την ΑΕΛ να αναδεικνύεται ισόπαλη με αντίπαλο τον ΠΑΣ, με 3-3. Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι οι “βυσσινί” προηγήθηκαν με 3-1 στο ημίχρονο Ναζλίδης (25′ πεν., 42′) και Βαρέλα (33′ πεν.) δεν κατάφεραν να κρατήσουν  την καλή απόδοσή τους και στο δεύτερο ημίχρονο.

Καλή η εικόνα της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη στο πρώτο ημίχρονο, όπου μετά το τέρμα που δέχθηκε ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να προηγηθεί. Οι πολλές αλλαγές στην επανάληψη και η “διάθεση” των γηπεδούχων έφεραν την ισοπαλία.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τέσσερα τέρματα και τρία πέναλτι. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, όταν το απευθείας φάουλ του Ντέλετιτς στο 6′ έξω από την περιοχή, πέρασε μερικά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Με το πρώτο πέναλτι να δίνεται από τον Κατσικογιάννη για τους γηπεδούχους στο 18ο λεπτό.

Ο Γιάκος βρέθηκε κάτω μέσα στη περιοχή από τον Κοντόρ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ακόστα που νίκησε τον Ντεγκρά για το 1-0. Με τον ίδιο τρόπο απάντησαν και οι “βυσσινί” στο 25′. Ο Ντέλετιτς ανατράπηκε από τον Καρανίκα, με τον Ναζλίδη να είναι εύστοχος από τα έντεκα μέτρα για το 1-1.

Νέο πέναλτι έδωσε και το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 33′ ο Βαρέλα δέχθηκε το αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Τζημόπουλο με τον διαιτητή να καταλογίζει το τέταρτο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουρουγουανός που έβαλε μπροστά την ΑΕΛ για το 1-2.

Μάλιστα το συγκρότημα του Αναστασιάδη πήρε και αέρα δύο τερμάτων όταν στο 42′ ο Ντέλετιτς πάσαρε στον Ναζλίδη μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός απέφυγε ωραία τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-3, σκορ που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος με αλλαγές ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί όμως που ανέλαβαν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Έτσι ο Ακόστα σε δύο περιπτώσεις έγινε απειλητικός, αλλά οι προσπάθειες του δεν βρήκαν στόχο. Αντίθετα η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν ο Λαμπρόπουλος δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Περιστερίδης μπλόκαρε σταθερά.

Δεκαπέντε λεπτ πριν τη λήξη δόθηκε νέο ενδιαφέρον δόθηκε και πάλι στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μειώσει στο 69′ όταν ο Μαμπουλού πραγματοποίησε συρτή σέντρα από δεξιά, με τη μπάλα να φτάνει στον Βιδάλ που με σουτ νίκησε τον Ντεγκρά για το 2-3. Ενώ στο 75′ μετά από κάθετη πάσα του Γιάκου, ο Μαμπουλού με δυνατό σουτ ισοφάρισε για το 3-3.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον Καπό που με σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Περιστερίδη να σώζει την ομάδα του. Στον αντίποδα ο Ντεγκρά αποσόβησε γκολ από την προβολή του Φερφελή στις καθυστερήσεις με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης (46′ Περιστερίδης), Καρανίκας (35′ Μπουκουβάλας), Ναδάλες (49′ Κούτρης), Μιχαήλ (46′ Σκόνδρας), Μπέριος (81′ Μαυροπάνος), Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57′ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (49′ Μαμπουλού), Ακόστα (57′ Δώνης), Γιάκος (81′ Φερφελής), Κόντε (71′ Ντόλοβατς).

AEΛ (Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (68′ Ρέντζας), Γκόλιας, Φάρκας (73′ Σουλιώτης), Φατιόν, Κοντόρ (54′ Μονιάκης), Αναστασόπουλος (73′ Καρατάσιος), Ναζλίδης (73′ Ουρτάδο), Ντέλετιτς (46′ Καπός), Βαρέλα (68′ Μαρουκάκης), Αβραάμ (63′ Λαμπρόπουλος).

larissasportnews.gr