Με του αποκτήθηκαν οι Γιακιμόφσκι, Σικάβκα και Σεσέροβιτς όχι απλά βρήκαν θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΛ, αλλά έχουν συμβάλει και αυτοί στην αγωνιστική άνοδο των «βυσσινί».
Έχοντας φτάσει τους 20 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΛ όχι απλά έχει ένα σημαντικό «μαξιλαράκι» για τις θέσεις που οδηγούν στην Football League, αλλά μπορεί να κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά. Με την πεντάδα να απέχει 4 βαθμούς, είναι λογικό οι «βυσσινί» να κοιτάζουν και προς τα επάνω, γνωρίζοντας φυσικά πως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.
Από την άλλη η αισιοδοξία έχει κάνει την εμφάνισή της από την στιγμή που έχει αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας. Ο Τζιανλούκα Φέστα αν και Ιταλός μόνο κατενάτσιο δεν παίζει στην ΑΕΛ. Κάθε άλλο θα λέγαμε με τους Θεσσαλούς να προσπαθούν στα τελευταία τους ματς να παίξουν μπάλα και σε μεγάλο βαθμό να τα καταφέρνουν βρίσκοντας πιο εύκολα τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.
Εκτός από την αγωνιστική εικόνα, σημαντικό στοιχείο είναι πως η ομάδα έχει απορροφήσει με τον καλύτερο τρόπο τις 3 από τις 5 συνολικά μεταγραφές. Για να είμαστε ακριβείς η καλή εικόνα, έχει να κάνει και με αυτό, καθώς η παρουσία των Γιακιμόφσκι, Σεσέροβιτς (κυρίως), αλλά και Σικάβκα δεν έχει αφήσει να φανούν οι απουσίες από τραυματισμούς ή κάρτες.
Η ΑΕΛ έχει γεμίσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της που μέχρι και να ολοκληρωθεί και τυπικά ο χρόνος νέων μεταγραφών, είναι εξαιρετικά πιθανό να μεγαλώσει και άλλο με νέες κινήσεις. Πριν όμως τις νέες κινήσεις με τις οποίες θα αναφερθούμε στο μέλλον, όταν αυτές γίνουν, πάμε να δούμε λίγο τους πέντε που έχουν αποκτηθεί ως τώρα τον Ιανουάριο.
Ταλέσκι, Ζίφκοβιτς: Περιμένουν την ευκαιρία
Ξεκινάμε με τους δύο που ως τώρα δεν έχουν κάποια συμμετοχή. Αρχικά τον Νταβόρ Ταλέσκι με τον 29χρονο τερματοφύλακα να είναι λογικό να μένει εκτός, από την στιγμή που μπροστά του βρίσκεται ο Κρίστινσον, ένας από τους καλύτερους συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ζίφκοβιτς από την πλευρά του που αποκτήθηκε και πιο μετά, λογικά θα πάρει τις ευκαιρίες του στα επόμενα παιχνίδια, καθώς είναι πολύ πιθανό ο Φέστα να τον χρησιμοποιήσει στην θέση του, αυτή του αριστερού μπακ, ανεβάζοντας στα χαφ τον Γιακιμόφσκι. Για την ακρίβεια έχει μία συμμετοχή, αλλά στο Κύπελλο και ακόμα στο πρωτάθλημα περιμένει τις ευκαιρίες του.
Γιακιμόφσκι: Από το ξεκίνημα δείχνει την ποιότητά του
Όσον αφορά τους τρεις που μπήκαν αμέσως, αρχικά ο Νίκολα Γιακιμόφσκι δείχνει από το πρώτο λεπτό την ποιότητά του. Ο 29χρονος αποκτήθηκε κυρίως ως αριστερό χαφ, αλλά μετά τον τραυματισμό του Χούμπτσεβ καλύπτει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας. Στο πρωτάθλημα έχει παίξει 3 παιχνίδια με 284 λεπτά συμμετοχής (η super league μετράει και τις καθυστερήσεις), έχοντας αντικρίσει μία κίτρινη, ενώ αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου. Ο Γιακιμόφσκι με το καλημέρα κέρδισε την θέση του στην ενδεκάδα και δεν είναι καθόλου απίθανο στο προσεχές μέλλον να ανέβει πιο ψηλά και να παίξει ως αριστερός μπακ ο Ζίφκοβιτς.
Σεσέροβιτς: Έδεσε αμέσως με Φατιόν
Μπορεί ο Φέστα να προσπαθεί να αλλάξει την ΑΕΛ δίνοντας περισσότερη έμφαση στην δημιουργία ευκαιριών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει παίκτες που στην άμυνα είναι... σκυλιά. Ένας από αυτούς δείχνει να είναι στο ξεκίνημά του ο Άντναν Σεσέροβιτς. Ο Βόσνιος στα 27 του έχει κερδίσει την θέση στην ενδεκάδα ξεκινώντας και στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος, παίζοντας και στα δύο του Κυπέλλου. Κόντρα στον Απόλλωνα έπαιξε 74 λεπτά, κόντρα στον Άρη 81' και κόντρα στον Παναθηναϊκό 96'. Έδεσε αμέσως με τον Φατιόν δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δυνατό δίδυμο, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει λίγο τις κίτρινες, μιας και έχει δεχθεί και στα τρία ματς του πρωταθλήματος.
Σικάβκα: Είτε μόνος του, είτε με Νούνιτς
Σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και στα δύο του Κυπέλλου έχει παίξει και ο Λευκορώσος επιθετικός, χωρίς να έχει βγάλει ακόμα ένα ολόκληρο ματς. Ο Φέστα μετά την έλευσή του δείχνει έτοιμος να αλλάξει το 4-2-3-1 παίζοντας 4-4-2 και βάζοντάς τον μαζί με τον Νούνιτς, αλλά θα υπάρχουν και στιγμές που μπορεί να παίζει και μόνος του.
Το σίγουρο πάντως είναι πως αρχικά οι τρεις και πολύ πιθανό και ο τέταρτος (Ζίφκοβιτς), έχουν πάρει και θα πάρουν τις ευκαιρίες, δείχνοντας από το ξεκίνημα πως είναι να σαν να παίζουν χρόνια στην ΑΕΛ, καθώς δεν χρειάστηκαν μέρα προσαρμογής.

gazzeta.gr