Το ραντεβού της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής, έχει δοθεί για αύριο Σάββατο (7 Οκτωβρίου) στο κλειστό της Νεάπολης και ώρα 5 μ.μ., όταν ο Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο.
Για το πρώτο αυτό ματς η ομάδα της Λάρισας έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών και αναμένει με ανυπομονησία την πρεμιέρα και τον αντίπαλό της, τον Πανιώνιο, με στόχο να ξεκινήσει θετικά το φετινό πρωτάθλημα.
Ο τεχνικός της ομάδας μας Θανάσης Σκουρτόπουλος θα δηλώσει για το ματς της πρεμιέρας:
«Το Σάββατο ξεκινάμε το πρωτάθλημα με ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και γιατί εμείς, δεν έχουμε ακόμη τον βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε λόγω τραυματιών και απουσιών, αλλά και γιατί έχουμε απέναντί μας μια ομάδα με πολύ βαρύ όνομα, ιστορικό, μεγάλο μέγεθος της Α1 που και αυτή όμως δεν είναι έτοιμη 100% και δεν έχουμε ακριβή εικόνα, για το τι θα βρούμε απέναντί μας. Αυτό κάνει από μόνο του το παιχνίδι δύσκολο. Εμείς παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Και μέσα από το παιχνίδι και την πιθανή νίκη αυτή να έχουμε μια εβδομάδα στη συνέχεια με πολύ καλές προπονήσεις, γιατί αυτό μας λείπει στην παρούσα φάση.
Τα παιχνίδια του Κυπέλλου μας βοήθησαν να ετοιμαστούμε αρκετά καλά, και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να έχουμε κοντά μας τους φίλους της ομάδας. Ήταν υπέροχη η ατμόσφαιρα στον αγώνα με το Ολυμπιακό στο Κύπελλο και θέλουμε να επαναληφθεί και σιγά σιγά να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδας και των φιλάθλων, ώστε εμείς να μπορούμε να παίζουμε καλά παιχνίδια για να τους ικανοποιούμε και αυτοί να μας συμπαραστέκονται σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα».
Με την σειρά του ο Έλληνας σέντερ της ομάδας μας, Γιώργος Διαμαντάκος θα τονίσει:
«Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, διότι είναι η αρχής της χρονιάς και όπως λέγεται, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Εμείς θέλουμε να εμφανιστούμε όσο καλύτεροι γίνεται για να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το σπουδαίο για εμάς ματς.
Η ατμόσφαιρα της Τετάρτης στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή, κάτι που ίσως δεν το περιμέναμε, αλλά το ελπίζαμε πολύ, θέλαμε ο κόσμος της Λάρισας να μας υποστηρίξει όπως και το έκανε και τον ευχαριστούμε.
Ελπίζουμε όμως να συνεχίσει να το κάνει και στο πρωτάθλημα. Οι Λαρισαίοι είχαν χρόνια να δουν αγώνες Α1 και εμείς χρειαζόμαστε την στήριξή τους, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα και με προσπάθεια, όλοι μαζί θα καταφέρουμε τον στόχο μας».