Την επιστροφή του στην Γ' Εθνική μετά από 27 χρόνια πανηγυρίζει και μαθηματικά από το Σάββατο ο Αχιλλέας Φαρσάλων μετά την νίκη του με 3-0 απέναντι στην Δήμητρα Γιάννουλης για την 5η αγωνιστική των play-off της Α' ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση, επικράτησε δίκαια, καθώς ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην Γιάννουλη που είχε να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες, όμως πάλεψε και εκείνη όσο μπορούσε το παιχνίδι, παρά τις αντιξοότητες που είχε με τους τραυματισμούς στην διάρκεια της σημερινής αναμέτρησης.

Δυο τραυματισμοί, λοιπόν, για την φιλοξενούμενη ομάδα με τον Παναγιώτη Μπαρούτα να αποχωρεί τραυματίας στο 20' με κάκωση πλαγίου συνδέσμου, ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με παράλληλη χορήγηση ένεσης προκειμένου να μην πονά. Στο ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας και ο Σπανός ο οποίος πιθανό να υπέστη κάταγμα κλείδας, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και μετέβη στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες.

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που ζητούσαν οι κυπελλούχοι ΕΠΣΛ προκειμένου να διώξουν το άγχος και τα κατάφεραν σκοράροντας μόλις στο 3', ενώ με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου είχαν φτάσει και στο 2-0 καθαρίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση με την Δήμητρα πάντως να έχει δοκάρι στην μοναδική απειλητική της προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Πρώτη καλή φάση και γκολ λοιπόν για τον Αχιλλέα καθώς στο 3' από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουρούτσαλη για το 1-0, με τον σκόρερ του 1-0 να απειλεί με δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα όταν πήρε τη μπάλα ύστερα από ωραίο συνδυασμό του Κακαζούκη με το Βούλγαρη, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Βούλγαρης με τον "Νέμπε" άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον τελευταίο να βγάζει σέντρα στη πλάτης της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Μανιώτη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 27' από σέντρα του Νάστα, ο Λόλας βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι, ενώ μοναδική απειλή από πλευράς Γιάννουλης στο 32' με το σουτ του Σπανού να σταματά στο δεξί δοκάρι και να περνά κόρνερ. Τελευταία καλή στιγμή πριν το ημίχρονο στο 40' όταν από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Κουμπούρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης καλό σουτ του "Νέμπε" έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ και στο 49' ωραίο σουτ του Περήφανου πέρασε πάνω από την εστία. Όμως στο 52' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0 όταν, ο εκ των κορυφαίων Κώστας Νεμπεγλέρας, με ωραία σέντρα βρήκε το Βούλγαρη που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιάννουλης κάνοντας τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση δεν είχε κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον με τον Βούλγαρη να απειλεί με το 4-0 στο 60', όμως το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρία να μειώσουν στο 73' όταν ο Γκατζούλης έκανε ωραίο σουτ, όμως ο Ντάλλας έδιωξε με τα πόδια τον κίνδυνο.

Στο 78' πολύ καλό σουτ του Νάστα, εξίσου όμως εξαιρετική η επέμβαση του Κουρούτσαλη σε κόρνερ, ενώ στο 84' ο Αχιλλέας έχασε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Βούλγαρης, με τον Λόλα να το εκτελεί, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 88' με τον Ρέψη να σεντράρει και τον Πετράκη με σουτ να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Δεδικούσης, Γκόγκος)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας Χ., Περήφανος (60' Καραμπούζης), Κακαζούκης, Μανιώτης, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κουμπούρας, Τλούπας (60' Πετράκης), Λόλας, Νάστας (78' Ρέψης), Βούλγαρης.

Δήμητρα Γιάννουλης (Βασίλης Μπακογιάννης): Κουρούτσαλης, Ντάλλας Γ., Καραγέωργος, Ντούφας, Μπάμπαλης, Θώμος, Αετόπουλος (82' Φωτίου), Γκατζούλης, Μπαρούτας (20' λ.τ. Μαντζαφλάρας), Κοταρέλλας, Σπανός (46' λ.τ. Μανάκας).

ΠΗΓΗ: athleticlarissa.gr (Βάσω Γκατζούλη)