Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στα γραφεία του συνεταιρισμού θα γίνει η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, που θα αρχίσει στις 25 Αυγούστου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν διοικητικό συμβούλιο και έκτακτη γενική συνέλευση. Στο Δ.Σ. θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγωνιστικής περιόδου 2018 - 2019 και οι κλειδάριθμοι της κλήρωσης, ενώ στη Γ.Σ. που θα ακολουθήσει, θα τεθεί προς έγκριση η προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Για να ληφθεί απόφαση για κλήρωση πρωταθλήματος και για έγκριση προκήρυξης σημαίνει ότι βρίσκεται λύση, μετά το «ναυάγιο» της πρότασης Βασιλειάδη με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) για τις οποίες την περασμένη Τετάρτη το «Epsilon» του Ιβάν Σαββίδη εκδήλωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του στη διοργανώτρια αρχή για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους.
Στον αέρα, όμως, είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ. H πρόταση της Σούπερ Λίγκας προβλέπει ότι ο 15ος και ο 16ος θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα από το δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα δεν προβλέπεται ν’ ανέβει απευθείας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Παράλληλα, η Σούπερ Λιγκ ζήτησε παράταση προθεσμίας υποβολής προκήρυξης έως τις 7/8/2018 και αντίστοιχη προθεσμία διαβίβασης της έγκρισης έως 13/8/2018 ζήτησε η Σούπερ Λίγκα. Τη λύση θα κληθεί να δώσει η ΕΠΟ η οποία θα συνεδριάσει στις 26 Ιουλίου. Η ΕΠΟ θα δώσει παράταση στη Σούπερ Λίγκα, όμως βάσει ΚΑΠ θα παίξει τον ρόλο του διαιτητή στη διαφαινόμενη διαφωνία ανάμεσα στις δύο λίγκες, αφού θα πρέπει να αποφασίσει η ίδια τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ