Δεν έφτανε μόνο η ήττα και η πολύ κακή εμφάνιση της ΑΕΛ στη Λαμία τη Δευτέρα, αλλά στα προβλήματα ήρθε να προστεθεί η φωτοβολίδα που πέταξε κάποιος από την εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί των «βυσσινί» και μπορεί να επιφέρει βαριά «καμπάνα» στην ομάδα της Λάρισας.

Ο διαιτητής Φουκάκης έκανε λόγο για φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς στο φύλλο αγώνα Λαμία – ΑΕΛ. Έτσι, η ομάδα απειλείται με πρόστιμο από 10.000 έως 30.000 ευρώ βάσει των όσων έγραψε ο διαιτητής Φουκάκης (Ηρακλείου) στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τη Λαμία που έγινε τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο ρέφερι δεν διέκοψε το ματς, ως όφειλε και, σύμφωνα με πληροφορίες , στο φύλλο αγώνα έκανε λόγο για φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς. Προφανώς, γι’ αυτό δεν διέκοψε οριστικά την αναμέτρηση όπου σύμφωνα  με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ: «Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδα επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ»,

Σε απολογία ο Κυπαρίσσης

Η αποβολή λόγω έντασης των Θωμά Κυπαρίσση και Παύλου Μυροφίδη δεν πέρασε απαρατήρητη από την Football League και έτσι οι δύο άνδρες και οι ΠΑΕ που ο καθένας εκπροσωπεί κλήθηκαν για απολογία την Πέμπτη. 

Αντίδραση της ΠΑΕ: "Έκπληξη από την ταχύτατη διατύπωση κατηγοριών"

Καυστική ανακοίνωση για την κλήση της ΠΑΕ σε απολογία εξέδωσε η ΑΕΛ το βράδυ. Όπως αναφέρει: "Με ταχύτατη διαδικασία η Αθλητική Δικαστής κα Μαρίνα Μπόζνου διετύπωσε κατηγορητήριο κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ με τις εξής κατηγορίες: Α. Ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς και Β. Επεισόδιο και αποβολή των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ κ.κ. Κυπαρίσση και Μυροφορίδη. 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εκπλήσσεται για την ταχύτητα με την οποία επενέβη η αθλητική δικαιοσύνη σε βάρος την ΠΑΕ ΑΕΛ και διετυπώθει αυτό το κατηγορητήριο, αφού στην αντίστοιχη περίπτωση των εκτεταμένων επεισοδίων στον αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος, αλλά δεν εχει διατυπωθεί καν κατηγορητήριο. 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα επικοινωνήσει αύριο με τον κ. Καλογιάννη και ελπίζει οι απαντήσεις που θα πάρει να διασκεδάσουν τις υποψίες, ότι πίσω από αυτή την ταχύτατη αντίδραση της αθλητικής δικαιοσύνης δεν κρύβονται σκοπιμότητες άλλων ανταγωνιστριών ΠΑΕ της ΠΑΕ ΑΕΛ. 

Σημειωτέον ότι στην περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν είχαμε ούτε ανθρώπινα θύματα, ούτε καν κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα".

Για όλα αυτά τα ζητήματα θα μιλήσει την Τετάρτη ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στα γραφεία της ΠΑΕ.

Στον εισαγγελέα οπαδός της ΑΕΛ

Μια σύλληψη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Λαμία, για επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 21χρονος οπαδός των «βυσσινί» σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση. Ο νεαρός κατηγορούμενος κινούταν μαζί με άλλους φιλάθλους της ΑΕΛ μετά το τέλος του παιχνιδιού και έσπασε εξωτερική πινακίδα ιατρείου μικρών ζώων, που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας. Οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο σημείο, συνέλαβαν άμεσα τον 21χρονο, ο οποίος προέβαλε αρχικά αντίσταση, απωθώντας τους. Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.Μάλιστα λίγο έλειψε να σημειωθεί και συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων, η παρουσία των αστυνομικών όμως ηρέμησε τα πνεύματα. Περίπου μισή ώρα αργότερα σήμανε νέος συναγερμός για την αστυνομία στην πλατεία Λαού. Φίλαθλοι της Λάρισας που βρέθηκαν εκεί λογομάχησαν με οπαδούς της Λαμίας, ωστόσο, η ένταση έμεινε εκεί και δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί. 

Καταδικάζουν οι παλαίμαχοι

Θέση για το θέμα με τη φωτοβολίδα που πέταξε οπαδός της ΑΕΛ, πήραν την Τρίτη με ανάρτηση τους στο Facebook, οι Παλαίμαχοι της ΑΕΛ. «Ο σημερινός μας προβληματισμός είναι αν θα ξανασχοληθούμε με τα τεκταινόμενα στην ομάδα μας ή να αποσυρθούμε οριστικά από αυτόν τον χώρο. Βλέπετε πλέον ο αντίπαλος μας μας εξουθένωσε, δεν μπορούμε να τον νικήσουμε, είναι τελικά ΑΝΙΚΗΤΟΣ.....είναι? Ε όχι ρε τσογλάνι, θα σε βρούμε και θα σε αποβάλλουμε από τον χώρο, δεν μπορείς εσύ τσογλάνι να αφαιρείς από μια ομάδα από μια πόλη να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον στόχο της, δεν μπορείς εσύ ρε τσογλάνι να μας απαγορεύσεις να ονειρευόμαστε, δεν μπορείς εσύ ρε τσογλάνι να στρέφεις το όπλο σου και να μας απειλείς, δεν μπορείς εσύ ρε τσογλάνι να μας σκοτώνεις το παιδί μας, είσαι δολοφόνος... Και αν εσύ φίλαθλε που κάθεσαι δίπλα του, τον ξέρεις, τον είδες και αγαπάς την ομάδα μας προστάτεψε την, αν δεν μπορείς να τον σταματήσεις μπορούμε εμείς, αν προτιμάς αυτόν από όλους εμάς είσαι συνένοχος.... Ως εδώ, χάσαμε πολλούς φίλους, συγγενείς από τέτοιες ενέργειες, δεν σε ανεχόμαστε άλλο, πάς στο γήπεδο οπλισμένος, θες να σκοτώσεις, δεν σε θέλουμε και δεν σε αναγνωρίζουμε ως φίλαθλο αυτής της ομάδας, ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ.... Αν χαθεί φέτος η άνοδος εσύ θα φταις αποκλειστικά, η όποια προσπάθεια των παικτών , της διοίκησης , των φιλάθλων βουλιάζουν απ την τρικυμία του μυαλού σου και από σήμερα εσύ και κάθε όμοιος σου είναι καταζητούμενος....», αναφέρει η ανακοίνωση.