H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» κι ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του RUN GREECE συγκεντρώνουν αθλητικά παπούτσια προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες τους πληγέντες από την προσφυγική κρίση και κοινωνικές δομές της χώρας.

«Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών  της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό. Η σύλληψη της ιδέας σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αθλητικές συν-διοργανώσεις του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται ήδη από το 2013 ως επίσημο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και του Ημιμαραθωνίου Αθηνών,που διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ.

Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι θα επαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών που δεν φοράμε πια γιατί να πεταχτεί; Μπορεί να… «ανακυκλωθεί» υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε αξιοπρεπή κατάσταση!  Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό» φέρτε τα παπούτσια σας στο Θέατρο ΟΥΗΛ, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου λειτουργεί η γραμματεία του RUN GREECE και αφήστε τα στους κατάλληλα σηματοδοτημένους κάδους.

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία …

Δεν έχουν τρύπες.

Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει.

Δεν έχουν σημαντικές αισθητικές αλλοιώσεις.».