Εξαιρετική πορεία διαγράφει το τελευταίο διάστημα ο Απόλλων Λάρισας και το επιβεβαίωσε και στο κυριακάτικο (4/2) ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου).
Οι Θεσσαλοί επικράτησαν εντός έδρας με 1-0, σημείωσαν την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη και απομακρύνθηκαν 7 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
Αντίθετα, οι Πόντιοι έπεσαν δέκατη και πλέον βρίσκονται στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.
Κακό σε ποιότητα το πρώτο ημίχρονο, καθώς σημειώθηκαν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις… Οι Θεσσαλοί απείλησαν πρώτοι στο 8’ με το σουτ του Παπαζαχαρία να αποκρούεται από τον Λόπεθ ενώ η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 45’ όταν ο Καλογέρης έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.
Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ είχε καλή διπλή ευκαιρία με τους Παπαζαχαρία και Τσιλούλη ενώ στο 49’ ο Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του τελευταίου.
Στο 50’ ο ιδιαίτερα κινητικός Τσιλούλης δοκίμασε άλλο ένα σουτ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου.
Στο 59’ το γυριστό σουτ του Λιόνη, για λογαριασμό των Ποντίων, έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 77’ ήρθε οι λύτρωση για τους «κυανόλευκους».
Μετά από σέντρα του Μαυριά από αριστερό, στο δεύτερο δοκάρι ο Κανούλας με προβολή έκανε το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του σκόρερ έπειτα από 2,5 χρόνια.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν μία πολύ σημαντική νίκη.
Διαιτητής ήταν ο Πουλημάς (Κέρκυρας), με βοηθούς τους Καραλή (Ηπείρου) και Φραγκούλη (Πρέβεζας – Λευκάδας). Τέταρτος ήταν ο Καρατέρπος (Κοζάνης).
Κίτρινες: 57’ Αγροδήμος, 79’ Σκούπρας, 87’ Κουρτεσιώτης, 90’ Παϊτέρης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (85’ Γ. Ανδρέου), Τσιλούλης, Κανούλας (81’ Δημολιός), Συράκος (58’ Καρακατσάνης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (82’ Βλαχομήτρος), Καπίας, Λιόνης (80’ Κυβελίδης), Καλογέρης, Χασομέρης.

a-sports.gr