Αήττητο ήταν και πάει για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 1-0 από τον Απόλλωνα Πόντου στην κυριακάτικη (16/12) αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.
Έτσι, η ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι έμεινε στους 20 βαθμούς και το -5 από τον πρωτοπόρο Βόλο ύστερα από την πρώτη φετινή της ήττα, σε ένα ματς που έγινε σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω βροχόπτωσης.
Για τους «κοκκινόμαυρους», βέβαια, ήταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, που τους φέρνει μόνους στη 10η θέση με 11 βαθμούς.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Σουλιώτης στο 11' έκανε την κεφαλιά, με τον Θεοδωρόπουλο αρχικά και τον Θεολόγου εν συνεχεία να αποσοβούν το 0-1.
Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι από την πλευρά τους και ο Ολαϊτάν στο 25' με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μαντζάρη και άνοιξε το σκορ.
Στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του α' ημιχρόνου ο Γαρυφαλλόπουλος στο 41' για λογαριασμό των Θεσσαλών έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να παίξουν εξαιτίας της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, με τον Μαρκολίνο, πάντως, να φτάνει μια ανάσα από το 1-1 στο 64', καθώς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 71' το σουτ του Καρατάσιου δεν ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Δημητριάδη τρία λεπτά αργότερα από πλευράς Πόντιων.
Στο 78' ο Θεοδωρόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Λούκας Ράμος εντός περιοχής και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαΐλης του Συνδέσμου Πρέβεζας με βοηθούς τον Φραγκούλη του Συνδέσμου Πρέβεζας και τον Κοττορό του Συνδέσμου Δωδεκανήσου.
Κίτρινες: 31' Δημητριάδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Θεολόγου, Σαμαράς, Σπόλιαριτς (88' Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης (60' Τσουμάνης), Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Κυβελίδης, Ολαϊτάν.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Γαρυφαλλόπουλος, Καρατάσιος, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (65' Λίταινας), Πολέτο, Μαρκολίνο.

a-sports.gr