Στο δημοτικό στάδιο της Καλαμπάκας, η ΑΕΛ νίκησε τα Τρίκαλα με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων, μία εβδομάδα πριν την επανέναρξη της Super League 1.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δοκίμασε το 4-2-3-1 για πρώτη φορά από την στιγμή που ανέλαβε τους «βυσσινί» και σίγουρα δεν περίμενε πως θα υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι δούλεψαν μόνο το 3-5-2.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα Τρίκαλα, αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που πήρε τη νίκη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σικάφκα.

Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε τον Ρίστιτς κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό δίδυμο τους Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, τον Καρανίκα στα δεξιά της άμυνας και τον Στάνκοβιτς στα αριστερά.

Με τους Κάτσε, Μπάλλα σε ρόλο αμυντικών μέσων, πίσω από τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη που αγωνίστηκε ως 10άρι.

Αριστερό χαφ αγωνίστηκε ο Ουάρντα και δεξιά ο Φιλίποβιτς, ενώ στη κορυφή βρέθηκε ο Σικάφκα.

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από κάθετη πάσα του Ουάρντα στη μεγάλη περιοχή, ο Λευκορώσος στράικερ ανατράπηκε από τον κεντρικό αμυντικό των Τρικάλων Γιαννίτση, με τον διαιτητή Γρατσάνη να δείχνει δίχως δεύτερη σκέψη την άσπρη «βούλα» του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παθών, μετουσιώνοντας το πέναλτι σε γκολ που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη τα Τρίκαλα είχαν τις ευκαιρίες τους να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, τη στιγμή όπου και η ΑΕΛ έχασε σημαντικές στιγμές με τους Νούνιτς και Ουάρντα.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Σανδραβέλης (76′ Ελευθεριάδης), Ντόσης (76′ Νιάρος), Ριζογιάννης (87′ Ζβιάντι), Τεγούσης (79′ Νικλητσιώτης), Πελάεθ (60′ Λώττας), Τσίπρας (60′ Παπαγεωργίου), Γρηγορόπουλος (83′ Καμπέρης), Άλεξιτς (60′ Σταματής).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ρίστιτς (76′ Σουλούκος), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς (46′ Γκόλιας), Καρανίκας (46′ Μπέρτος -85′ λ.τρ. Γουόλι), Στάνκοβιτς, Μπάλλας (63′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Ουάρντα, Σικάφκα (46′ Νούνιτς), Φιλίποβιτς (77′ Χοτζάλι), Χαλκιαδάκης (46′ Γιάκος).

sportime.gr