Μετά από δύο ισοπαλίες ήρθε και η χαρά της νίκης για τη Σπάρτη, που επιβλήθηκε εντός έδρας του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 στο κυριακάτικο (12/11) ματς της 3ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.
Έτσι, οι Λάκωνες βρίσκονται στην 7η θέση με 5 βαθμούς, όσους έχει και ο Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ για τους νεοφώτιστους το ντεμπούτο του Νίκου Θεοδοσιάδη στον πάγκο δεν στέφθηκε με επιτυχία και οι Θεσσαλοί μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, κάτι που ισχύει και για τον Αιγινιακό.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 11', όταν ο Ράντι σέντραρε και ο Φουρτάδο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 26' ο Νιάρος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 38ο λεπτό ο Ράνος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα του Ζουλιώτη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λάκωνες άνοιξαν το σκορ στο 56' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τριανταφυλλάκου, με την παράβαση να έχει καταλογιστεί δύο λεπτά νωρίτερα για χέρι του Κουρτεσιώτη μετά από σουτ του Ράντι κι ενώ ο άσος της πελοποννησιακής ομάδας είχε περάσει και τον γκολκίπερ Κραβαρίτη.
Επτά λεπτά αργότερα οι πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι ίδιοι, με τον Κουρτεσιώτη να ανατρέπει τον Ράντι εντός περιοχής, το πέναλτι να καταλογίζεται και ήταν ο Ράνος αυτή τη φορά που ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0.
Απο πλευράς φιλοξενούμενων, στο 85' ο Τσιλούλης σούταρε από καλή θέση και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στη μοναδική καλή ευκαιρία τους στο παιχνίδι.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκοβέσης του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Χαραλαμπόπουλο και Κύριο.
ΣΠΑΡΤΗ (Κώστας Σωτηρόπουλος): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Μάγκας, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας (70' Παναγιώτου), Ράντι (84' Κατσίκης), Ράνος, Φουρτάδο (46' Μπέλης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κραβαρίτης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου Ευαγ., Παπαζαχαρίας, Χατζής, Σουλίδης (68' Tσιλούλης), Αγρόδημος, Καρακατσάνης (82' Βουτσιάς), Μαυριάς (61' Λαμπρόπουλος), Σαχινίδης.

a-sports.gr