Ο βοηθός προπονητή της ΑΕΛ και βετεράνος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» και του Άρη, Μιχάλης Ζιώγας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πορεία προετοιμασίας της ΑΕΛ ενόψει Super League 2 και την εικόνα που έχει από τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα της ΑΕΛ στο φιλικό με τον Άρη:

«Έχουμε καλό και ποιοτικό ρόστερ, δουλεύουμε σωστά και επαγγελματικά. Έχουμε στόχο την άνοδο. Ο φυσικός χώρος είναι η Super League 1 για την ΑΕΛ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τα πήγε πολύ καλά η ομάδα στο φιλικό με τον Άρη, κόντρα σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Βλέποντας και τις προσθήκες του Άρη, αν μπορέσει ο Μάντζιος να «δέσει» όλους αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες, θεωρώ πως ο Άρης μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

Για τους στόχους της φετινής ΑΕΛ:

«Στόχος είναι η άνοδος. Η ΑΕΛ είναι μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει τη δική της ξεχωριστή θέση σ’ αυτό. Το Πρωτάθλημα που κατέκτησε, τα δύο Κύπελλα, η συμμετοχή στον τελικό, η δεύτερη θέση που ακολούθησε δείχνουν πως είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Η άνοδος είναι ο στόχος και να μπουν βάσεις για το μέλλον. Είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουν όλες οι ελληνικές ομάδες, να μπορέσουν στο ρόστερ τους να παίξουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Η Super League 2 είναι δύσκολη κατηγορία, το όνομα της ΑΕΛ έχει πίεση, αλλά προκαλεί και δέος».

Για τον Εντιαγέ και την εικόνα του Άρη στο φιλικό:

«Ο Άρης με Εντιαγέ και Ιτούρμπε, πολύ σπουδαίους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μου έκανε «αρνητική» εντύπωση ο Ματέο Γκαρσία. Τον περίμενα να είναι καλύτερος. Έχει ποιότητα και θα μπορούσε να είναι πιο καλός. Ίσως να μην ήταν στη μέρα του».

Για την ισορροπία που απαιτείται να βρει ο Μάντζιος ανάμεσα σε πολλούς ποιοτικούς παίκτες και στα αποδυτήρια:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι παίκτες από μόνοι τους ως ονόματα προκαλούν δέος. Θα πρέπει ο κ. Μάντζιος να «δέσει» όλους αυτούς τους σπουδαίους και ποιοτικούς παίκτες. Όταν αποδώσουν ανάλογα με το όνομα και το βιογραφικό τους, ο Άρης θα δει και πρέπει να βλέπει πολύ ψηλά».

metrosport.gr