Δίχως να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο μαχητικό πνεύμα, η ΑΕΛ θα επιστρέψει από την Τρίπολη με ήττα κόντρα στον Αστέρα με 2-0 με τους «βυσσινί» να μην μπορούν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο στο ματς.

Ο Τζιανλούκα Φέστα που κατέφυγε σε λύσεις ανάγκης μετά τις αρκετές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει είδε την ομάδα του να απειλεί με δυσκολία, ενώ είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να αντιμετωπίσει την επιθετική διάθεση του Αστέρα Τρίπολης.

Στην αντίπερα όχθη στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, ο Γιώργος Παράσχος είδε την ομάδα του να μην απειλείται και με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο από τους Καλτσά (55′) και Μανιά (89′) κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη της παραμονής με τους Αρκάδες να βγαίνουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με βασικό τον Χοτζάλι!

Εκπλήξεις περιελάμβανε η αρχική ενδεκάδα του Τζιανλούκα Φέστα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα. Η πρώτη εντοπίζεται στο δεξί άκρο (μιας και λείπει ο τιμωρημένος Νίκος Καρανίκας) με τον Γρομητσάρη να αγωνίζεται εκεί.

Βασικός ξεκινά κι ο Γκέρτι Χοτζάλι για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος με την «βυσσινί» φανέλα (είχε 4 συμμετοχές στην Football League ως αλλαγή) ακόμη κι αν βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας εδώ και τρία χρόνια ως ο παλιός παίκτης της!

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, ο Γρομητσάρης δεξιά και ο Χούμπτσεφ αριστερά με τους Ζίζιτς και Γκόλια (ή Γρομητσάρη) στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα ο Φατιόν εξάρι, με τους Χοτζάλι και Μιλοσάβλιεβιτς στον άξονα και τον Πίτι ως επιτελικό μέσο και δίδυμο στην επίθεση τους Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Πιο επιθετικός ο Αστέρας

Καλύτερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μανιάς βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ του είπε «όχι» διώχνοντας με το πόδι. Η απάντηση της ΑΕΛ δόθηκε στο 6′ με το μακρινό σουτ του Ζίζιτς που δεν βρήκε στόχο.

Στο 12′ ο Μανιάς βγήκε στην αντεπίθεση για τον Αστέρα, ο Κρίστινσον με γρήγορη έξοδο πρόλαβε όμως κι έδιωξε με τα πόδια. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 16′ ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Ρόλε να πλασάρει άσχημα και τη μπάλα να περνά άουτ.

Σούταραν οι γηπεδούχοι

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε να έχει τον έλεγχο προσπαθώντας να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ με σουτ. Στο 23′ ο Κυριακόπουλος έκανε σέντρα από αριστερά με τους Μανιά και Κάλτσα να προσπαθούν αλλά τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 28′ και στο 31′ ακολούθησαν τα άστοχα σουτ του Ρόλε, ενώ στο 38′ η προσπάθεια του Κυριακόπουλου σταμάτησε στα χέρια του Κρίστινσον.

Η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Παράσχου ήταν στο 40′ όταν ο Καλτσάς μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρήκε τον Τόνσο που από την κορυφή της περιοχής και αριστερά δοκίμασε να νικήσει τον Κρίστινσον με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Απείλησε η ΑΕΛ…

Με πιο απειλητική διάθεση μπήκε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46′ το δυνατό σουτ του Ντέλετιτς μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ούτε το σουτ του Φατιόν στο 53′ είχε μεγαλύτερη τύχη με τη μπάλα να περνά άουτ, αλλά τους «βυσσινί» να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

…αλλά δέχθηκε το γκολ

Η ΑΕΛ παρά την προσπάθειά της είδε τον Αστέρα να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55′ ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΛ λειτούργησαν «μουδιασμένα» κι ο Καλτσάς που κινήθηκε γρήγορα στην καρδιά της περιοχής με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Κρίστινσον για το 1-0.

Στο 70′ μάλιστα ο Αστέρας είχε και δοκάρι. Ο Τόνσο έκανε ωραία προσπάθεια και με το αριστερό δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να «βρίσκει» στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον και να περνά άουτ.

Το «σφράγισε» ο Αστέρας

Η ΑΕΛ απείλησε ξανά στο ματς στο 80′. Ο Μπαργκάν πήρε τη μπάλα και αφού την «κουβάλησε» για περισσότερο από δέκα μέτρα με ένα σουτ από τον άξονα κι έξω από την περιοχή, είδε τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «σφραγίσουν» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στο 89′ όταν ο Κώτσιρας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της ΑΕΛ, κατάφερε να μείνει όρθιος και να κάνει το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Μανιάς με πλασέ έκανε το 2-0.

Μάλιστα, ο επιθετικός του Αστέρα θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από κάθετη πάσα που δέχθηκε από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Κρίστινσον.

Κίτρινες κάρτες: 50′ Τριανταφυλλόπουλος, 73′ Μουνάφο / 51′ Φατιόν.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (90+2′ Φερνάντεθ), Ρόλε (60′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς (84′ Ορτέγκα), Κυριακόπουλος.

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασιάδης, Ορτέγκα, Μπέλοκ, Δουβίκας, Βλάχος.

AEΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Χούμπτσεφ, Χοτζάλι (72′ Μπαργκάν), Γκόλιας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (67′ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (84′ Κούνιτς).

Στον πάγκο έμειναν: Παϊτέρης, Μπάλλας, Ακόστα, Γκόικοβιτς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

4oς: Τάσης (Ηπείρου).

sportlarissa.gr