Η παχυσαρκία του σκύλου και της γάτας είναι μία κατάσταση κατά την οποία το σωματικό βάρος ξεπερνάει κατά πολύ το φυσιολογικό και αυτό έχει ως επακόλουθο την συγκέντρωση αρκετής ποσότητας λίπους.

Κίνδυνοι λόγω παχυσαρκίας

Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι μυοσκελετικά και καρδιαγγειακά κατά βάση. Επίσης είναι αυξημένος ο κίνδυνος υπέρτασης αλλά και η εμφάνιση καρκίνου στο ουροποιητικό ή στους μαστούς. Τέλος, τα παχύσαρκα ζώα είναι λιγότερο ανθεκτικά στην ζέστη.

Αιτίες

Το πολύ αλλά και λάθος φαγητό όπως επίσης και η προδιάθεση που μπορεί να υπάρχει στο dna του είναι οι βασικότερες αιτίες. Ακόμα και η στείρωση μπορεί να παίξει έναν ακόμα ρόλο στην πρόσληψη βάρους, γι’ αυτό οι γάτες και οι σκύλοι που στειρώνονται ακολουθούν για ένα χρονικό διάστημα συγκεκριμένη διατροφή με κλινική δίαιτα.

Ράτσες που έχουν προδιάθεση παχυσαρκίας περισσότερο από άλλες: Labradorretriever, Cairnterrier, Americancockerspaniel, Dachshund, Bassethound, Beagle.

Συμπτωματολογία

Εκτός από το αυξημένο βάρος το οποίο είναι έκδηλο γύρω από τον λαιμό, στην βάση της ουράς και στην κοιλιά, το ζώο μπορεί να εμφανίσει δυσκολία στην αναπνοή, μειωμένη αντοχή και ακράτεια ούρων.

Θεραπεία

Η θεραπεία χρειάζεται να είναι πολυδιάστατη και να περιλαμβάνει τόσο την ισορροπημένη διατροφή με ειδικές κλινικές δίαιτες όσο και ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης.

Οι κλινικές δίαιτες που προτείνει το PetShop88, είναι:

Σκυλάκια

https://www.petshop88.gr/image/cache/catalog/product-150/1a16120279-800x800.jpg

ΟικλινικέςδίαιτεςτηςPurinaVeterinaryDiets, όπωςηOM - OBESITYMANAGEMENT, θα σας προσφέρουν στο σκύλο σας τα θρεπτικά που χρειάζεται, χωρίς να τον επιβαρύνουν. Η δίαιτα αυτή είναι ιδανική και για σακχαρώδη διαβήτη, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα.

https://www.petshop88.gr/image/cache/catalog/farmina-vet-life-canine-obesity-pet88-800x800h.png

Η FarminaVetLifeObesity που θα βρείτε εδώ, μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, αφού περιλαμβάνει χαμηλά επίπεδα αμύλου και σακχάρων.

Γατάκια

https://www.petshop88.gr/image/cache/catalog/metabolic-urinary-stress-800x800h.jpg

ΗHill'sPrescriptionDietMetabolic + UrinaryFelineγιαγάτες, είναιμίατροφή που απευθύνεται κυρίως σε παχύσαρκες γάτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μέσα σε δύο μήνες το σωματικό βάρος μπορεί να μειωθεί έως και 11%. Online αγορά της τροφής από εδώ.

https://www.petshop88.gr/image/cache//-photos/hills-wd-feline-1-5kg-petshop88-800x800.jpg

Χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά και υψηλή σε διαιτητικές ίνες, η τροφή PrescriptionDietFeline w/d μπορεί να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό της.

Βρείτε περισσότερες κλινικές δίαιτες για παχύσαρκους σκύλους και παχύσαρκες γάτες, με ένα κλικ, στο PetShop 88!