Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών «καίει» όλα τα κανάλια που θα μπουν στη μάχη του διαγωνισμού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι καναλάρχες είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν πάρουν την άδεια να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά το σήμα τους ακόμα και μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA και Ε έχουν κάνει ήδη τις προετοιμασίες τους γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, με το plan b να έχει τρία σκέλη: τεχνικά, οικονομικά και δημοσιογραφικά. Πώς θα μπορούν, λοιπόν, να λειτουργούν τα κανάλια χωρίς άδεια; Οι δυνατότητα υπάρχει. 

Ο υπουργός Επικρατείας είχε ξεκαθαρίσει πως θα ζητηθεί από τη Digea να ρίξει το σήμα όσων καναλιών δεν έχουν πάρει άδεια, ωστόσο η ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσει η Digea καθώς ελέγχεται μετοχικά από τους σημερινούς καναλάρχες. Επίσης οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει συμφωνίες με τα συνδρομητικά (ΝΟVA, OTE) και έχει γίνει πρόβλεψη να περιλαμβάνονται στα μπουκέτα τους, ακόμη και αν δεν αδειοδοτηθούν.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα το σήμα να εκπέμπεται μέσω Κύπρου, όπου τα περισσότερα κανάλια έχουν θυγατρικούς σταθμούς. Στο σήμα αυτό θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν δορυφορική κεραία, αλλά και μέσω περιφερειακών σταθμών. «Αν έχεις εξασφαλίσει ένα τοπικό κανάλι στην Πελοπόννησο, ένα στην Θεσσαλία, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη, σε βλέπουν σε ολόκληρη τη χώρα και άσε τους άλλους να μοιράζουν άδειες», έλεγε στέλεχος σταθμού. Φυσικά υπάρχει και η λύση του διαδικτύου.