Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την παράκαμψη της Λάρισας, η οποία θα συνδέει τη ΔΕΥΑΛ με τη Γεωργική Σχολή, καθώς τα συνεργεία του εργολάβου δουλεύουν πυρετωδώς.

Όπως είναι γνωστό, η νέα παράκαμψη θα συνδέει την οδό Σανδράκη από το ύψος της ΔΕΥΑΛ με την περιφερειακή Τρικάλων, στο ύψος της διασταύρωσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το έργο της νέας παράκαμψης (μήκους 1,6 χλμ) υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 12 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα χρήσιμος για όλη τη Θεσσαλία γιατί παρακάμπτει τη Λάρισα και αποσυμφορεί το κέντρο της». 

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του δρόμου από τη ΔΕΥΑΛ ως το Lidl, ενώ συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες, για να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση.

Κόμβοι

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο του έργου, ένας κυκλικός κόμβος θα κατασκευασθεί στη συμβολή με την οδό Λαγού, στο ύψος της «εισόδου» της ΔΕΥΑΛ.

Ένας δεύτερος κυκλικός κόμβος θα κατασκευασθεί στη συμβολή με την οδό Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ ενδιάμεσα προβλέπεται ένας ακόμη ισόπεδος κόμβος στην οδό Τσοκάλου (σ.σ. πίσω από τη ΔΕΥΑΛ) για την εξυπηρέτηση κατοίκων της περιοχής. Κόμβος θα καλύψει επίσης τις ανάγκες σύνδεσης με τη ΔΕΥΑΛ καθώς και της πρόσβασης επισκεπτών στον χώρο στάθμευσης της ΔΕΥΑΛ, επισκέπτες που σήμερα, συνήθως σταθμεύουν πρόχειρα επί της οδού Λαγού, εκεί όπου θα κατασκευασθεί ο κυκλικός κόμβος. 

Να σημειωθεί τέλος ότι προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου, μεταξύ της αρτηρίας και του αντιπλημμυρικού αναχώματος. Το χρονοδιάγραμμα του έργου τηρείται κανονικά και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το αργότερο τον Οκτώβριο του 2019.

Γιώργος Ρούστας (Ελευθερία)