Εντυπωσιακό το γεγονός ότι από το ΚΚΕ διαγράφηκε ο Θ. Μπιζαϊντές, επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας την τελευταία διετία. Καθόλου παράξενο για την τακτική του ΚΚΕ που το γεγονός περιφρουρήθηκε απολύτως και παρότι συνέβη πριν κάμποσες ημέρες εντούτοις δεν μαθεύτηκε. Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από το κόμμα. Θεωρείται ωστόσο περίεργο που δεν ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, ούτε καν οι γραμματείς των οργανώσεών του. Οι λόγοι της καρατόμησης Μπιζαϊντέ δεν έγιναν βεβαίως γνωστοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέκυψαν βασανιστικά, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας εγκατέλειψε ξαφνικά τη θέση του στο ΚΚΕ, παράτησε το γραφείο και τα καθήκοντά του, λέγεται ότι οι σύντροφοί του ανησύχησαν μην είχε πάθει κάτι και τον αναζητούσαν.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, υπήρξε πριν την αποχώρησή του έντονη λογομαχία με άλλα στελέχη και διαφωνία του γραμματέα με τη γραμμή του κόμματος. Στη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Λάρισας αναδείχθηκε ο Άγγ. Σίμος, προσφάτως συνταξιοδοτηθείς δημ. υπάλληλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

 (Ζ) Σωτήρης Ζαχαριάς Ελευθερία