Συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουνίου, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνεδρίαση πήρε μέρος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου που παρουσίασε το νέο πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ έθεσαν ερωτήματα για τα έργα που τρέχουν και πήραν θετικές απαντήσεις από τον Υφυπουργό που τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ στην επιτυχία του νέου ΤΠΣ.

Δήλωση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Η παρουσία στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, κ. Οικονόμου ήταν πολύ σημαντική γιατί αφενός μας έδωσε τη δυνατότητα να ακούσουμε από πρώτο χέρι τον σχεδιασμό για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και αφετέρου αφουγκράστηκε και ο ίδιος τις αγωνίες των Δήμων.

Το νέο πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων είναι κομβικό για την ανάπτυξη της χώρας. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα σαθρό υπόβαθρο και πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη κάθε Δήμου ολόκληρης της Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ, και με τη συμμετοχή της στη συντονιστική επιτροπή που μας ανακοίνωσε ο κ. Υφυπουργός για την παρακολούθηση του προγράμματος, θα είναι πάντα στο πλευρό του Υπουργείου για την υλοποίησή του».

epoli.gr