Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης για την υπόθεση Κατσίφα αναφέρονται τα εξής:

"Η δολοφονία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωνταντίνου Κατσίφα από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κίνητρο τις φυλετικές διακρίσεις του αλβανικού κράτους σε βάρους των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου.
Η Ελλάδα οφείλει να ασκήσει τις δέουσες διπλωματικές πιέσεις στα Τίρανα, ώστε η αλβανική κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να τιμωρήσει τους υπαιτίους της δολοφονίας του.
Η υπόθεση Κατσίφα φέρει στην επιφάνεια με τον πιο εμφατικό τρόπο τις συνθήκες διαρκούς κατατρεγμού των Ελλήνων της Αλβανίας με την αρπαγή ακινήτων και περιουσιών της ελληνικής μειονότητας Β. Ηπείρου από τις αλβανικές αρχές. Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να μένει απαθής παρατηρητής στην διαρκή καταπίεση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.
Το ότι η χώρα δεν έχει πραγματικά Υπουργό Εξωτερικών είναι προφανές. Χρειάζεται νηφαλιότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του θέματος προς αποφυγήν ενδεχόμενων επεισοδίων και δυσάρεστων εξελίξεων από πλευράς κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και ΜΜΕ."