Εν αντιθέσει με τα πανελλαδικά, λίγος λόγος γίνεται για τα τοπικά κανάλια και το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά από τις  άδειες περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών οι οποίες θα δημοπρατηθούν προσεχώς. Πρόκειται για διαδικασία η οποία, πάντως, δεν προβλέπεται να συμβεί πριν το τέλος του έτους.

Το πρώτο δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες για το τι θα λάβει χώρα στη Θεσσαλία, περιγράφοντας με την δική του ματιά το τηλεοπτικό τοπίο στην περιοχή μας, προέρχεται από την Βολιώτικη ιστοσελίδα TheNewspaper.gr .

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών θα γίνει έως τα Χριστούγεννα σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι οποίοι υπολογίζουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλία οι άδειες θα είναι δύο ή τρεις. Το τίμημα από το οποίο θα ξεκινήσει η δημοπρασία θα είναι οι 300.000 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρούν όμοιες προδιαγραφές με εκείνες των υπό αδειοδότηση πανελλαδικής εμβέλειας σταθμών.

Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν με προσωρινές άδειες πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους οι δύο είναι πιο ισχυροί.

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Ο ASTRA ως το πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο της Θεσσαλίας φαντάζει το φαβορί για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας. Η οικογένεια Κοκκίνη έχει επενδύσει στο κανάλι εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα την τελευταία πενταετία έχει κερδίσει μία εντυπωσιακή άνοδο τόσο στη διαφημιστική πίτα όσο και στους πίνακες της τηλεθέασης. Έχει συγκεντρώσει όλα τα μεγάλα ονόματα της περιφερειακής τηλεόρασης, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικών παραγωγών και οικονομικά δεν έχει ανοίγματα. 

Η πώληση της TRT TV από τον Άγγελο Αντωνίου στον εφοπλιστή Καραγιώργη άλλαξε τα δεδομένα. Το κανάλι έχει απεμπολήσει την τοπική ειδησεογραφία σε μεγάλο βαθμό και οι τοπικές εκπομπές είναι πλέον ελάχιστες.  Ως μέρος ενός δικτύου 11 καναλιών της HellasNet συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να λάβει τηλεοπτική άδεια και να λειτουργήσει ως κανάλι που στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα αναμεταδίδει το αθηναικό πρόγραμμα του ATTICA CHANNEL. 

Το ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, παρότι προσπάθησε να εκσυγχρονιστεί δεν έχει ακόμα καταφέρει να αποκτήσει πανθεσσαλική συνείδηση. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κυρίως στην Λάρισα και την Καρδίτσα. Η οικογένεια Αλεξίου θέλει να συνεχίσει την τηλεοπτική της ιστορία και θα καταθέσει φάκελο αδειοδότησης.

Το ΤV10 των Τρικάλων αντιμετώπισε πριν λίγους μήνες μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Η αδυναμία των μετόχων του να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην DIGEA "έριξε" το σήμα του σταθμού από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες για περίπου 3 μήνες. Θεωρείται σχεδόν απίθανο να καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση.

Το ίδιο ισχύει και για το ZEYS TV. Το κανάλι δεν έχει δικές του παραγωγές και μεταδίδει πρόγραμμα από τα "αδερφά" κανάλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». 

Λ.Ε.