Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποίησε πανελλαδικά το Κίνημα Αλλαγής το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, με στόχο την ανάδειξη των προτάσεών του κατά του κύματος ακρίβειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από τον υπ. βουλευτή Καρδίτσας  Σωτήρη Παπαγεωργίου, τη γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας κ.Τσιώμου, υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του Κινήματος της Μαγνησίας,  παρευρέθηκε στο Βόλο, όπου συμμετείχε στη διευρυμένη συνεδρίαση της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας και συνομίλησε με πολίτες την τοπική αγορά της πόλης. Σε σχετική Δήλωσή της, επεσήμανε τα εξής: 

«Η ακρίβεια γονατίζει την κοινωνία.  Καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απευθύνουν κραυγή αγωνίας προς μια Κυβέρνηση, που παρακολουθεί αδρανής, ως θεατής, τις δραματικές εξελίξεις. 

Είναι αδιανόητο ότι σήμερα, ένα στα τρία νοικοκυριά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Στη Χώρα μας το 2021 το ρεύμα αυξήθηκε κατά 5,4 φορές, ενώ αντιστοίχως στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 3,4 φορές. Η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης σε έναν χρόνο αγγίζει το 38 %, της αμόλυβδης ανέρχεται σε 23 %, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα εκτοξεύτηκαν κατά 20 %, και όλα αυτά με  τη μείωση της αγοραστικής αξίας του μισθού να είναι 10,4 %. Ο πληθωρισμός τον Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο 6,2%, ο μεγαλύτερος από το 1997.

Με την ακρίβεια να εξαφανίζει τα εισοδήματα των πολιτών και να θέτει εν αμφιβόλω την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση, σε μεγάλη απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα, περί άλλων τυρβάζει. “Τα δίνει όλα” για τους λίγους και ισχυρούς φίλους του πελατειακού Κράτους της Ν.Δ., ενώ για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού αρκείται στο “να νίπτει τας χείρας της” με επικοινωνιακούς λαϊκισμούς περί έλλειψης “λεφτόδεντρων”.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας που ασφυκτιά, δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, νοιαζόμαστε πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους. Με αίσθημα υπευθυνότητας, δεν αρκούμαστε σε εύκολους καταγγελτικούς αφορισμούς, αλλά έχουμε επεξεργαστεί πολύπλευρη δέσμη προτάσεων άμεσης εφαρμογής για την ελάφρυνση των συμπολιτών μας.

Σήμερα, εδώ στο Βόλο είχα την ευκαιρία να αναδείξω τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας, που συνοψίζονται στα εξής: 

1) Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια καθορισμός του από τους κοινωνικούς εταίρους, 

2) Μείωση 2 % ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 2022,

3) Μείωση ΦΠΑ στο 6 % σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής μέχρι το τέλος του Α’ εξαμήνου 2022,

4) Εντατικούς ελέγχους στην αγορά,

5) Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022,

6) Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και αξιοπρεπείς κατώτερες συντάξεις,

7) Ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς,

8) Να μην πληρώνουν οι καταναλωτές για τις λοιπές χρεώσεις περισσότερα απ’ ό,τι για την αξία του ρεύματος.

Επιτέλους, ο κ. Μητσοτάκης ας σταματήσει να κωφεύει, πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα έστω και τώρα. Εμείς, με τεκμηριωμένες θέσεις, παραμερίζοντας τις επιθέσεις και τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της στάσης μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα να μπει φρένο στη διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη μάχη για μια κοινωνία αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.»