Δημόσια παρέμβαση για τον τρόπο που νομοθετεί η Κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση και δημόσια διοίκηση, πραγματοποίησε η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :  

«Δουλειά της Κυβέρνησης,  δεν είναι να αιφνιδιάζει νομοθετικά τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμη και το δικό της!, ούτε τους πολίτες-δημότες, ούτε τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση και τους ΟΤΑ.

Δουλειά της Κυβέρνησης είναι να διαβουλεύεται εκτεταμένα με όλους τους παραπάνω, επειδή τα ζητήματα για τα οποία νομοθετεί, αφορούν ΚΥΡΙΩΣ,  όλους τους παραπάνω.

Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση η Κυβέρνηση , φάνηκε με την ακραία αντιδημοκρατική λύση που βρήκε για να αντιμετωπίσει  τα όντως σοβαρά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, που της κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απλή αναλογική.

Νομοθέτησε και μετά άλλαξε τον δικό της νόμο, άπειρες φορές, προσθέτοντας συνεχώς νέες αρμοδιότητες στις τεχνικές πλειοψηφίες που έδωσε στις Οικονομικές Επιτροπές, αφαιρώντας όλη τη δύναμη από τις υπόλοιπες παρατάξεις, με μεγάλους χαμένους την αναλογικότητα και τη δημοκρατικότητα στην λήψη αποφάσεων .

Αυτές τις ημέρες άνοιξε μια νέα μεγάλη συζήτηση, για το νόμο που θα φέρει η Κυβέρνηση, για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. 

Πληροφορηθήκαμε από μια… τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι, τελικά, η «στρατηγική ψηφίσματος και ξαναψηφίσματος» νέων διατάξεων για την κυβερνησιμότητα των Δήμων δεν απέδωσε και ότι θα φέρουν νέο νόμο, κατ’ ουσία παραδεχόμενοι ότι 16 μήνες τώρα παρίσταναν τους μαθητευόμενους μάγους…

Τί ακριβώς σκέφτονται και τί ακριβώς σχεδιάζουν , μόνοι αυτοί ξέρουν! 

Αλλά και σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, που έρχεται αυτή την εβδομάδα σε συζήτηση στη Βουλή, τα ίδια κάναν.

Θυμίζουμε ότι «μετά βαΐων και κλάδων» ο κ. Υπουργός Εσωτερικών μας κάλεσε στο Υπουργείο του, υποτίθεται για να συζητήσει μαζί μας τις λεπτομέρειές του, μόνο που ποτέ δεν είδαμε ούτε καν το κείμενο του νομοσχεδίου,  παρά μόνο , αναμνηστικές φωτογραφίες…

Το κείμενο του νέου νόμου για το ΑΣΕΠ, το πληροφορηθήκαμε,  όταν το πληροφορήθηκαν όλοι! 

Τελευταία στιγμή επίσης μάθαμε, μέσω νυχτερινής τροπολογίας, τη  …«μεγαλειώδη» ιδέα της Κυβέρνησης, να μετατρέψει διοικητικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ,  σε δημοτικούς αστυνομικούς !

Γενικά το σχέδιο της κυβέρνησης, για ΟΤΑ και Δημόσια Διοίκηση, φαίνεται να μην έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

Υποβολιμαία δελτία τύπου, φωτογραφίες για το θεαθήναι και …«διαρροές», δεν φτάνουν για να συγκαλύψουν την ολοφάνερη πια έλλειψη σοβαρού, δημοκρατικού σχεδιασμού.

Με λόγια απλά, παίζουν διαρκώς με τη φωτιά κι αυτό είναι επικίνδυνο. Ακόμη και για τους ίδιους… 

Διότι είναι φανερό, ότι είναι μαθητευόμενοι…»