Αυτονόητα ξεκίνησε την τοποθέτησή της με το θλιβερό γεγονός της πρώτης ημέρας χρησιμοποίησης της Αγιά- Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμιού, μετά από πολλές δεκαετίες όπως στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της επίκαιρης ερώτησής της, λέγοντας ότι: «επειδή ακριβώς απευθύνομαι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σήμερα μια θλιβερή μέρα, δεν μπορώ παρά να μην αναφερθώ στην επαίσχυντη απόφαση πρόκλησης της Τουρκίας, με ένα αίσθημα πολύ βαρύ για όλους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στον Ελληνικό Λαό, καθώς η πρωτοφανής αυτή απόφαση της γείτονος, προσβάλλει πολιτισμικά και ιστορικά το συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όλης της Οικουμένης… Η καταδίκη μας είναι δεδομένη.». 

Στην συνέχεια, ωστόσο, και στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής της βουλευτή που αφορούσε την απόφαση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού (ΕΕΑ) και τον άδικο υποβιβασμό της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα για λόγους …γραφειοκρατίας (!), η «ταμπακέρα» διέφυγε εντελώς της τοποθέτησης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κι η «ταμπακέρα» δεν ήταν άλλη από το μέλλον της ομάδας basket της πόλης, ο κόσμος της οποίας, την στιγμή που διεξάγονταν η συζήτηση στην Ολομέλεια, δεν ήξερε ακόμη σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο…

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κυριολεκτικά «κρεμάστηκε» μέσω επιφάσεων από την θεσμικότητα που του προσφέρει η θέση του, όπως και ο ανεξάρτητος ρόλος της ΕΕΑ. Αλλά ακόμη κι έτσι, πίσω από το θεσμικό του «προσωπείο», δεν κατόρθωσε να κρύψει τόσο στην πρωτολογία του, όσο και στην δευτερολογία του ότι ο «καημός» του …δεν ήταν άλλος από το ποιος θα καρπωθεί πολιτικά το όφελος της ενδεχόμενης σωτηρίας της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα…

«Θέλω να υπενθυμίσω ή να ενημερώσω το Κοινοβούλιο κι εσάς προσωπικά ότι για το θέμα αυτό πολύ έγκαιρα έχουν ενδιαφερθεί και οι τρεις Βουλευτές του νομού της Νέας Δημοκρατίας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, αλλά και ο κ. Κουρδής, Πρόεδρος και όλη η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, οι οποίοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά και από τη ΝΟΔΕ Λάρισας, από τον κ. Καπετάνο και όλο το συμβούλιο», είπε ο κ. Αυγενάκης στην πρωτολογία του, ενώ στην δευτερολογία και για να μην υπάρξει καμία …παρανόηση επανέλαβε χαρακτηριστικά: «Από την άλλη, αυτό που σας είπα για τους τρεις συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, τον Περιφερειάρχη, τη διοίκηση και τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Λαρίσης, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, είναι ότι έγκαιρα και πολύ άμεσα υπήρξε ενδιαφέρον από μέρους τους».     

Ο Υφυπουργός, κατώτερος των περιστάσεων, προσπάθησε να παίξει «κατενάτσιο» απέναντι σε μια πρωτοβουλία βουλευτή του ν. Λάρισας, που δεν έκανε τίποτα άλλο από του να υπενθυμίζει το αυτονόητο: ότι δηλαδή μέσω της ίδιας, διατύπωνε τα εύλογα ερωτήματά του σε σχέση με την στάση της οργανωμένης Πολιτείας απέναντι στην άδικη απόφαση για την ΚΑΕ Λάρισα, ολόκληρος ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας, όπως και οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές και άλλες εκπροσωπήσεις του: «το κύριο ερώτημα που θέτω προς εσάς είναι το αν υπάρχουν οι θεσμικές εγγυήσεις, κύριε Υπουργέ, για την αντικειμενική προσέγγιση του ζητήματος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς είστε ο πολιτικός προϊστάμενος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και είμαι βέβαιη ότι ενδιαφέρεστε και μεριμνάτε να μην αδικηθεί καμία ομάδα». 

Παράλληλα, εντελώς αφοπλιστικά η Λαρισαία πολιτικός ανταπάντησε χαρακτηριστικά: «Αναφερθήκατε στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στους αξιολογότατους συναδέλφους μου. Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό; Εντεταλμένη αποστολή κάνετε να πείτε ότι ενδιαφέρθηκαν και άλλοι. Όλοι ενδιαφέρθηκαν, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Ελληνικής Λύσης και οι φορείς και τα μέσα ενημέρωσης και η εφημερίδα μας και τα site μας. Όλοι ενδιαφέρθηκαν»… 

Επιπλέον, η βουλευτής Λάρισας έκανε γνωστό πως μόλις 2 μέρες πριν την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης το γραφείο του Υφυπουργού έδωσε μάχη οπισθοφυλακής με απίστευτη επιμονή, προκειμένου να μην συζητηθεί η ερώτηση στη Βουλή, μέσω απανωτών τηλεφωνημάτων: «Κύριε Υπουργέ, έρχεστε από πολύ παλιά και δεν μπορώ να σας συναντήσω. Η δική μου προβολή είναι στο μέλλον, η δική σας μάλλον κοιτάζει προς τα πίσω. Με στενοχωρείτε πάρα πολύ σήμερα στο Κοινοβούλιο, καθώς επέμεινε πάρα πολύ το γραφείο σας - και ήταν και άκομψο και στο πολιτικό Savoir vivre - να αναβάλουμε τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης κι επιμείνατε πάρα πολύ να την αναβάλουμε εσείς, για τους δικούς σας επικοινωνιακούς λόγους… Εγώ λοιπόν δεν ήρθα να κάνω επικοινωνιακό σόου, κύριε Αυγενάκη, εδώ. Εσείς ήρθατε να κάνετε επικοινωνιακές γέφυρες, με αυτούς που θεωρείτε ότι δεν πρέπει να μείνουν στα μετόπισθεν, αλλά θεωρείτε πως πρέπει να τους χρεωθεί τυχόν θετική απόφαση. Εμένα όμως αυτά δε με νοιάζουν…». 

Σε κάθε περίπτωση, η βουλευτής Λάρισας δεν σταμάτησε να αγωνίζεται μετά τα 17 λεπτά «αγώνα» με τον απρόθυμο να απαντήσει επί της ουσίας Υφυπουργό Αθλητισμού. Αμέσως μετά το τέλος της πρωινής συζήτησης στη Βουλή έφυγε αμέσως για το Μαρούσι – έδρα της ΕΕΑ - όπου μαζί με τους παράγοντες της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα,  παραστάθηκε δίπλα την ομάδα, στην αίτηση ανάκλησης της αρχικής καταδικαστικής απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής. Μια απόφαση η οποία , έξι (6)  ημέρες μετά την κατάθεση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Ευαγγελίας Λιακούλη, αλλά και την συνεπακόλουθη διαμαρτυρία όλων, ανεξαιρέτως, των θεσμικών φορέων του νομού, ξανατέθηκε σε συζήτηση, περιμένοντας με πίστη ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει μια ομάδα που πραγματικά της αξίζει.

Ακολουθεί το video της συζήτησης:

https://www.youtube.com/watch?v=Qsc5tdxyhhE