Τις αποστολές της OYNRA, με την αμερικανική βοήθεια στην πληγωμένη μετά τον εμφύλιο Ελλάδα,  θύμισε στους παλιότερους η χθεσινή άφιξη υγειονομικού υλικού από την ομογένεια στις αποθήκες της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα.
Πρόκειται για υγειονομικό υλικό αξίας 870.000 δολαρίων, που προορίζεται για τα νοσοοκομεία της Θεσσαλίας, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενών το οποίο ήρθε μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».
Πρόκειται για 27 παλέτες συνολικά φορτωμένες με 1.070 κιβώτια που περιέχουν χειρουργικά εργαλεία και νοσοκομειακά αναλώσιμα πάσης φύσεως τα οποία θα κατανεμηθούν προσεχώς με βάση τις ανάγκες κάθε νοσοοκομείου.
Το υλικό παρέλαβαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολινδρίνη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Χρήστος Καλομπάτσιος, Θανάσης Παιδής, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Κώστας Νούσιας, η εντεταλμένη σύμβουλος Πρόνοιας, Μαρία Μαμάρα και εκ μέρους της 5ης ΥΠΕ, ο διοικητής Νέστορας Αντωνίου και ο αναπληρωτής διοικητής, Δημήτρης Δημητριάδης.
Λ.Ε.