Μία ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της ΝΔ, υπογεγραμμένη από την επικεφαλής Νίκη Κεραμέως και τους αναπληρωτές της, τον συντοπίτη Λαρισαίο Χρήστο Κέλλα,  τον Γιάννη Ανδριανό και την Μαρία Αντωνίου, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο συνδικαλιστικό όργανο του ίδιου του κόμματος, της ΔΑΚΕ, η οποία θεωρεί πως η συγκεκριμένη αναφορά «θίγει» τα συμφέροντα και την δουλειά των καθηγητών. 

Η αναφορά - ασυνήθιστα τολμηρή και ειλικρινής για κόμμα εξουσίας- η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν σε εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα» στα σχολεία.

Οι δύο ΔΑΚΕ που αντέδρασαν ήταν αυτές της Λάρισας και της Δράμας οι οποίες εξέδωσαν ακόμα και ανακοινώσεις, ζητώντας από τη βουλευτή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα λεγόμενά της.

«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών. Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ τονίζει σε ανακοίνωση της πως η αναφορά είναι απαράδεκτη και «βάζει στο στόχαστρο το Δημόσιο Σχολείο».