Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου της Πινακοθήκης, παρουσία βουλευτών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, φίλων της ΑΕΛ και ακροατών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η μεγάλη εκδήλωση του Pressing 90.1 fm,  με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του.

Ξεχωριστό γεγονός για τους φίλους της ΑΕΛ, ήταν η παρουσία και βράβευση του Ανρί Αντσουέ, σκόρερ του νικητήριου γκολ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος του 2007, με το οποίο οι «βυσσινί» κατέκτησαν τον τρίτο και τελευταίο έως σήμερα τίτλο της ιστορίας τους, με τους φίλους της ΑΕΛ να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Αντσουέ».

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, με θέμα την ελευθεροτυπία, ήταν ο δ/ντης της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Τάσος Επιτρόπου, ενώ τιμήθηκαν:

– Από τον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, η Λαρισαία ιστορικός και καθηγήτρια Πανεπιστημίου, κ. Μαρία Ευθυμίου, ως μέλος της 31μελούς επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

– Από τον χώρο του Τύπου και ειδικότερα του ραδιοφώνου, τιμήθηκε η μνήμη του δημοσιογράφου και ιδρυτή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Κώστα Μότση, παρουσία του γιου του κι επίσης δημοσιογράφου και στελέχους της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Βασίλη Μότση.

– Από τον χώρο της εκκλησίας και με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ.κ.Ιερωνύμου, στο πρόσωπο του ιδίου τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Ιερά Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και στο πρόσωπο του εφημέριου του Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, τιμήθηκε η κοινωνική προσφορά της εκκλησίας.

– Από τον χώρο της επιστήμης και ειδικότερα της ιατρικής, τιμήθηκε το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού και στελεχιακού δυναμικού της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης & Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ), μέσα από την ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 του ιδρύματος.

– Από τον χώρο του αθλητισμού ευρύτερα, σε σχέση και με το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει όταν χρησιμοποιείται με βάση τις αξίες του, τιμήθηκε ο Λαρισαίος πρώην τερματοφύλακας και νυν αθλητής στίβου ΑΜΕΑ, Τάσος Κουρδής.

– Από την ομάδα σύμβολο της πόλης, την ΑΕΛ, τιμήθηκαν κατ’ αρχήν οι εν ζωή ποδοσφαιριστές της πρώτης σεζόν στην ιστορία των «βυσσινί», οι οποίοι και φόρεσαν πρώτοι απ’ όλους τη βυσσινί φανέλα με το άλογο στο στήθος.

 Φωτό Ανδρέας Τσιβούλης tinealarissa.gr