Με μεγάλη επιτύχια πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας σε Φαλάνη  Γιάννουλη και 3ο διαμέρισμα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης αναφέρθηκε οτι Βρισκόμαστε 40 μέρες πριν τις κάλπες του Μάη για την ανάδειξη ευρωβουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών, και το παιχνίδι του κάλπικου διπολισμού ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει αρχίσει να στήνεται για τα καλά. Στόχος να εγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά -λαϊκά στρώματα σε μια κούφια αντιπαράθεση και να συγκαλυφθούν οι ουσιαστικές συμφωνίες τους στα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα και την καθημερινότητα του κόσμου.

Αναφέρθηκε  στην επικαιρότητα το νέο σήριαλ σκανδάλων και τα Πετσίτης gate από τη μεριά της ΝΔ και τα NOVARTIS gate από το ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκεται να συγκαλυφθεί η πραγματική αιτία των σκανδάλων και της διαφθοράς, που είναι η πολιτική του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Μιας πολιτικής που στηρίζουν αναφανδόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα οπως και η ναζιστική ΧΑ. 

Έγινε αναφορά σε κάθε εργαζόμενο, μικροεπαγγελματία και αγρότη να μην παίξει το παιχνίδι κυβέρνησης και ΝΔ, « ψάξε τις διαφορές» και να ενισχύσει το ΚΚΕ παντού κάνοντας την πραγματική διαφορά. Και γίνεται ακόμη πιο οφθαλμοφανές όταν αντιληφθεί κανείς τη στάση τους με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις πχ. όταν τις προάλλες δεν έβγαλαν άχνα κανένας τους, ούτε και η Ναζιστική Χ.Α., για την ευθύνη που αναλαμβάνουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας να φυλάνε τον εναέριο χώρο της γειτονικής Β. Μακεδονίας, κάνοντας του χουβαρντάδες για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, με τα χρήματα του ελληνικού λαού. 

Όπως επίσης εξόφθαλμα ψήφισαν όλοι μαζί την ρύθμιση για την εθελοντική φορολόγηση των «αναξιοπαθούντων» εφοπλιστών ύψους 40εκ ευρώ, όταν μόνο για το 2019 στον κρατικό προϋπολογισμό έραψαν «κουστούμι» φόρων στον ελληνικό λαό ύψους 1δις ευρώ επιπλέον απ’ ότι πλήρωσαν το 2018. Τις μηδαμινές διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ.α. αστικά κόμματα, φανερώνουν και τα αμέτρητα «σουλάτσα» βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο. 

Δεν έλειψε η αναφορά στη τοπικη πολιτική σκηνη 

Όπως και τα δεκάδες  κομπρεμί που στήνονται τούτες τις μέρες στα ψηφοδέλτια των δήμων και των περιφερειών σε όλη τη χώρα, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, φιλοξενούν αμέτρητους γυρολόγους, ακόμη και φασίστες, σε αντιδραστικό μέτωπο απέναντι στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτή η «κινητικότητα» εκφράστηκε και στο δήμο μας, με τελευταία επεισόδια την μετακίνηση του κ. Διαμάντου στα ψηφοδέλτια της Συμπαράταξης και  της κ. Καμηλαράκη σ’ αυτό της Ρένας Καραλαριώτου.

Όλα αυτά τι αποδεικνύουν, ότι δεν τους χωρίζει ουσιαστικά τίποτε, παρά μόνο το ποιος θα έχει την «κουτάλα» της διαχείρισης, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και για το ποιους ξεχωριστούς επιχειρηματίες θα εξυπηρετεί. 

Αντικειμενικά υπάρχει ένα και μόνο δίλλημα: ή θα είσαι με την Ε.Ε., τις αστικές κυβερνήσεις, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους ή θα είσαι αντιπολίτευση σε όλους αυτούς. 

Είτε εντάσσεσαι, συμπορεύεσαι και δίνεις μάχη σε όλα τα μέτωπα, στο δήμο, την περιφέρεια, την Ευρωβουλή, στο κοινοβούλιο, στα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους φορείς, για να αλλάξει παντού ο συσχετισμός δύναμης, είτε γίνεσαι τροχονόμος της αντιλαϊκής πολιτικής  και  των μνημονίων. 

Η απαντηση ειναι μια.Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση στο μαύρο του φασισμού και του Εθνικισμού, που δεν μπορούν να το δώσουν οι «συμμαχίες σκορποχωρίων» που αποτελούνται απο χρεωκοπημένους γυρολόγους της πολιτικής, επιχειρηματίες και φίλους του Αμβρόσιου. Το κάλεσμα που απευθύνουμε στο λαό της πόλης είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού. Έχουμε τη δύναμη να πάει σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική αρχή ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό, να είναι ισχυρή Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση.