Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες χαρακτηρίσε και το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, προς ικανοποίηση των υποψηφίων και όλου τους κόσμου που υποστηρίζει την παράταξη και βλέπει, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πολλοί, κάτι να αλλάζει και το ενδιαφέρον του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει.

Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ έκλεισαν στις 19:30, μετά από παράταση μισής ώρας.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, αν και δεν έλειψαν μικροεντάσεις και διαπληκτιμοί μεταξύ αντιπροσώπων των δύο μονομάχων, και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 200.000, αριθμός που ξεπέρασε σημαντικά την συμμετοχή κατά τη δεύτερη Κυριακή του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017.

Άνετη νίκη Ανδρουλάκη

Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, αλλά και αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα στην επαρχία όπου η καταμέτρηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δείχνουν άνετο προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη, με κάποιους να κάνουν ήδη λόγο για συντριπτική νίκη.

Για του λόγου το αληθές στο 38% των ψήφων, που έχουν καταμετρηθεί είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 69%, έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου.

Άλλωστε από τη μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου είχε διαφανεί ότι η πιθανότητα ανατροπής ήταν απειροελάχιστη, με γνωρίζοντες τις πολιτικές διαδικασίες να ισχυρίζονται ότι ο δεύτερος γύρος ίσως έπρεπε να έχει αποφευχθεί.

(in.gr)