«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα λάβει μέτρα ούτε ένα ευρώ, και μας έραψε τελικά ένα κουστούμι μέτρων σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων. Αντί της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης που έταζαν, ουσιαστικά, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κόβουν 2 συντάξεις. Και βεβαίως λησμόνησαν την εξαγγελία τους ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση του αφορολόγητου -για την οποία θα παραιτείτο ο κ. Τσακαλώτος. Κι αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τα κατορθώματά τους πανηγυρίζουν, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι χώρα των λωτοφάγων». Τα παραπάνω δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας μετά τη συνάντησή τους με στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου. 

Στη συνάντηση με τους βουλευτές συμμετείχαν εκ μέρους της ΝΟΔΕ Χίου ο Πρόεδρός της κ. Πρόδρομος Μανωλάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χίου κ. Κωνσταντίνος Αλέρτας, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης κ. Χρήστος Σπηλιόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος/εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας και αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. 

Κατά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, ενημέρωσαν τα μέλη της ΝΟΔΕ για τα «επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου που είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης». Από την πλευρά τους τα στελέχη του κόμματος στη Χίο αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα του νησιού και, ιδιαιτέρως, στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Μπούρας δήλωσαν ακόμη ότι «το δυστύχημα είναι ότι και αυτά τα σκληρά μέτρα και η ίδια η αξιολόγηση κινδυνεύουν να πάνε στο βρόντο. Γιατί δεν συνοδεύονται από αναπτυξιακή πολιτική. Αντιθέτως, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να απομυζούν την μεσαία τάξη, τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας, για να τρέφουν τον κομματικό τους στρατό που διορίζουν αθρόα. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα, με τους νέους να φεύγουν και να ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, απηυδισμένοι από τα αδιέξοδα και την αναξιοκρατία που σκοτώνει κάθε ελπίδα».

Τέλος, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασαν το γεγονός ότι «η ίδια πολιτική των ιδεοληπτικών εμμονών παρατηρείται παντού: στην εκπαίδευση, στην δημόσια τάξη, στο μεταναστευτικό. Ιδιαίτερα για το ζήτημα αυτό, που στη Χίο το βιώνουν περισσότερο από όλους, θυμίζουμε ότι ήταν αυτοί που άφησαν τα σύνορα ανοιχτά για να… λιάζονται οι μετανάστες στην Ομόνοια, και σήμερα πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει».